Mainos
Mainos

Italialainen huippukokki paljastaa: Näin risotto pitäisi oikeasti tehdä – "huikean kermainen rakenne"

Altian sivuilla vinkataan, miten syntyy täydellinen risotto italialaisen huippukokin opeilla. 

Ruokakirjailija Mari Moilanen vieraili Italian Veronassa ja ihastui Michelin-tähtikokki Davide Bottan tapaan valmistaa maailman parasta risottoa. 

Botta tekee risottonsa täysin eri tavalla kuin mitä perinteisesti risoton tekemisestä opetetaan.

– Daviden ohjeella syntyy huikean kermaisen rakenteen omaava, lempeän makuinen ja mainion al dentemäisyyden omaava risotto, jossa sipulipyre edesauttaa kermaisuutta, kuten myös voin lisääminen jo alkuvaiheessa. Mutta suurin merkitys on selkeästi vispilällä! Altian sivuilla kerrotaan. 

Mari Moilanen kokosi vinkit risoton valmistamiseen Bottan opeilla:

Näin valmistat risoton Davide Bottan ohjeiden mukaan:

1. Kuumenna riisiä kuumalla pannulla ilman rasvaa, sekoita puukauhalla (unohda sipulin ja riisin freesaaminen kuumassa öljyssä)

2. Lisää runsaasti prosecco-viiniä nesteeksi (enemmän viiniä kuin kasvislientä). 

3. Lisää voi jo risoton kypsennyksen alkuvaiheessa. Näin voi kypsyy ruokaan ja edesauttaa kermaisen rakenteen syntymistä.

4. Sekoita riisiä vispilällä, ei puukauhalla. Riisi on Daviden mukaan kuin kermaa, joten siihen käytetään vastaavanlaista työkalua kuin kermaa vatkatessa, ja vatkata saa ihan kunnolla.

5. Käytä juustona Grana Padanoa parmesaanin sijaan. Tämä juusto on vähemmän suolaista ja hieman miedomman makuista kuin parmesan.

6. Kypsennä risottoa maksimissaan 18 minuutin ajan. Riisissä todella saa olla vielä rapea sydän.

7. Tarjoa risotto lämmitetyltä lautaselta, ei kulhosta ja levitä risotto ohueksi kerrokseksi lautaselle.

8. Vain mielikuvitus on rajana siihen, mitä raaka-ainetta risottoon haluat lisätä.

Lähde: Viinimaa/Altia

***

Video

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme