Mainos
Mainos

Italialaiskokki paljastaa: Tämä on täydellisen jauhelihakastikkeen salaisuus

Italialaiskokki Davide Bonaldi vinkkaa Makuja.fi:lle, miten arkisesta jauheliharuoasta saa juhlavan ja herkullisen. 

Jauheliha on suomalaisten ykkösraaka-aine mitä tulee nopeaan arkiruokailuun. Jauheliha onkin monikäyttöinen ainesosa, sillä se taipuu niin murekkeisiin, pyöryköihin, laatikkoihin kuin kastikkeeksikin.

Jauhelihakastike on yksi helposta ja nopeista ruokalajeista, mutta tiedätkö, miten kastikkeesta saa herkullisen ja maukkaan italialaiseen tapaan? Hyvän kastikkeen salaisuus löytyy pitkästä haudutusajasta.

Jauhelihakastike Italian tapaan

Ainekset:

500 g porsaan- tai nauhanjauhelihaa

1 sipuli

1 porkkana

½ varsiselleri

80 g voita

loraus ekstraneitsytoliiviöljyä

1 tlk tomaattimurskaa ja tujaus tomaattipyreetä

suolaa

mustapippuria

rosmariinia

laakerinlehti

salviaa

Valmistusohje:

Pilko sipuli, selleri ja porkkana ja lisää vihannekset kuumalle pannulle voin ja oliiviöljyn sekoitukseen. Kuullosta vihanneksia muutaman minuutin ajan ja lisää sen jälkeen lihat pannulle. Kypsennä lihoja kymmenen minuuttia, ja lisää joukkoon mausteet sekä tomaattimurska ja tomaattisose. Anna kastikkeen hautua liedellä kahden tunnin ajan. Sekoita kastiketta silloin tällöin.

Tarjoile kastike vasta keitetyn pastan kanssa. 

Reseptin jakoi Veronassa trattoriaa pyörittävä italialaiskokki Davide Bonaldi.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme