Mainos
Mainos

Jäivät ilman kesätyötä! 16-vuotiaat suomalaispojat perustivat oman yrityksen: "Saisiko olla jäätelöä?"

Helsingin kaduilla pyöräilee tänä kesänä kaksi positiivisesti massasta poikkeavaa 16-vuotiasta poikaa. Sähköpyörillään kylmälaukut perässään polkevat nuoret päättivät alkaa myymään suomalaista jäätelöä suoraan ihmisille, kun kesätyöhakemukset eivät poikineet toivottua tulosta.

Helsinkiläisnuoret Joakim Strandström, 16, ja Henrik Kuhlefelt, 16, päättivät ryhtyä tuumasta toimeen, kun koulut loppuivat ja he kaipasivat töitä kesäksi. Innokkaat pojat päättivät toteuttaa haaveensa ja ryhtyivät tekemään töitä sen eteen, että he pääsisivät myymään jäätelöä oman yrityksensä kautta.

Strandström ja Kuhlefelt ovat kiertäneet pyörillään myymässä jäätelöä Helsingin keskustassa ja Kulosaaren asuinalueella kesäkuun alusta saakka – heti koulujen loputtua. Sekä pääkaupungin kaduilla että Facebookissa reippaat "Saisiko olla jäätelöä"-kyselyt ovat saaneet valtavasti kiitosta positiivisesta asenteestaan ja yritteliäisyydestään.


Haave ikiomasta kesätyöstä toteutui

Jäätelö Kamut syntyi, kun pojat lähtivät rakentamaan tavoitetta ikiomasta kesätyöstä Joakimin isän, Patrik Strandströmin, opastuksella. Vähitellen idea jäätelön myynnistä alkoi asettua niihin uomiin, joista yritystä lähdettiin kesän alkaessa pyörittämään – kahdella sähköpyörällä ja mukana kulkevilla kylmälaukuilla.

– Kaikki lähti sellaisesta ajatuksesta, että jäätelöä myytäisiin Suomenlinnan lautalla. Siitä idea kuitenkin jalostui, ja päätettiin lähteä pyörillä liikkeelle, Patrik Strandström kertoo Makuja.fi:lle poikien suunnitelmasta.

Yrityksen perustaminen vaatii paljon työtä

Patrik Strandström oli neuvomassa poikia muun muassa siinä, kuinka paljon eri asioita nuorille suunnatun, pienimuotoisen 4H-yrityksen perustamisessa oli otettava huomioon. Jotta pojat pääsisivät aloittamaan ikioman kesätyönsä, otettiin yhteyttä muun muassa sähköpyöriä myyvään liikkeeseen, kylmälaukkuja valmistavaan yritykseen, mahdollisia varastotiloja vuokraavaan tahoon – sekä tietysti jäätelötehtaaseen, josta myytävät tuotteet ostetaan.

– Juttelimme asiasta ja totesimme, että haluamme olla tässä mielellämme mukana, Jymy-jäätelöä valmistavan yrityksen toimitusjohtaja Horst Neumann kertoo.

Poikien unelmaa omasta kesätyöstä lähestyttiin alusta saakka nöyrästi. Työ tuotti kuitenkin toivottua tulosta, sillä lopulta sähköpyörät ja varastotila saatiin poikien käyttöön ilmaiseksi. Nyt pojat saavat keskittyä itse myyntityöhön.

– Jotenkin vaan kaikki palaset loksahtivat paikoilleen, toisen pojan onnellinen isä kertoo.

"He ovat hoitaneet oma-aloitteisesti kaikki asiat"

Kun Jäätelö Kamut aloitti toimintansa koulujen kevätjuhlien jälkeen, on positiivista palautetta saatu ottaa vastaan sekä asiakkailta ihan kasvotusten että sosiaalisen median kautta. Myös Jymy-jäätelöiden toimitusjohtaja on haltioissaan siitä, millaisella asenteella nuoret ovat lähteneet toteuttamaan haavettaan kesätyöstä.

– He ovat hoitaneet oma-aloitteisesti kaikki asiat ja osoittaneet selvää oma-aloitteisuutta ja päättäväisyyttä. Sitä on ollut kiva katsoa vierestä, Neumann jatkaa.

– Pojat ovat olleet tosi innokkaita ja ahkeria – ja saaneet paljon jäätelöää myytyä! He saavat tästä varmasti kesän aikana sopivan kesätyön palkan itselleen. 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme