Mainos
Mainos

Jamie Oliverin nerokas pasta carbonara: "Helppo ateria, joka ällistyttää kaikki"

Valmista perinteinen pasta carbonara kakun muotoon! Nappaa Jamie Oliverin herkullinen resepti.

Televisiosta tuttu brittikokki Jamie Oliver esittelee tuoreessa Juhlaruokakeittokirjassaan (Readme 2017) parhaat reseptinsä joulukauteen. Mukana on myös maailmanlaajuisesti supersuositun ruokalajin, pasta carbonaran resepti uudella tapaa.

– Tämä on ilahduttavan helppo, ylellinen ja silti hieman sotkuinen tähteistä tehty ateria, joka ällistyttää kaikki. Siinä on perinteisen carbonaran makua, rapea pinta ja kermainen sisus. Suunnattoman ihanaa.

Carbonara-kakkuun voit aivan hyvin hyödyntää esimerkiksi joulukinkun jämiä. 

Jamie Oliverin Carbonara-kakku

300 g kypsentämätöntä spagettia
oliiviöljyä
100 g tähteeksi jäänyttä kovaa juustoa, kuten parmesaania, cheddaria tai gruyerea
3 isoa kananmunaa
2,5 dl kuohukermaa
250 g tähteeksi jäänyttä kypsää (savu)kinkkua
3 tuoretta rosmariinin oksaa

Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Keitä spagetti kattilassa kiehuvassa, suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaisesti ja valuta se. Anna spagetin kuivua höyryssä ja jäähtyä siivilässä. Voitele tällä välin halkaisijaltaan 20 senttimetrin irtopohjavuoka öljyllä ja raasta hienoa juustoa pohjalle sekä reunoille. Ravista vuokaa, jotta juustokerros leviää reunoillekin.

Kun spagetti on jäähtynyt, siirrä se isoon uuninkestävään kulhoon ja vedä varovaisesti erilleen. Vatkaa munat, kerma sekä reilusti mustapippuria ja kaada seos kulhoon. Silppua kinkku, raasta loput juustosta hienoksi, nypi rosmariininlehdet ja lisää ne kaikki joukkoon. Sekoita aineksia kunnolla ja tiivistä seosta kakkuvuoan pohjalle. Nosta vuoka uunipellille. Paista carbonara-kakkua uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea, rapea ja kauttaaltaan kypsä.

Anna carbonara-kakun tekeytyä vuoassa kolme minuuttia. Juoksuta veistä varovasti, mutta itsevarmasti reunoja pitkin, jotta kakku irtoaa hienosti leikkuulaudalle. Tarjoile!

Lähde: Jamie Oliver – Juhlaruokakeittokirja (Readme 2017)

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme