Mainos
Mainos

Järjestä jääkaappisi oikein – älä sorru yleisiin virheisiin

Tiesitkö, että kurkkua ja tomaattia ei saisi säilyttää vierekkäin? The Daily Meal -sivusto vinkkasi tärkeimmät säännöt jääkaapin täyttämiseen. 

Sekava jääkaapi on paitsi ärsyttävä, myös tuhlaileva ratkaisu – oikein järjestettynä ruokasi säilyy kauemmin, jolloin sinun ei tarvitse heittää sitä menemään. 

Kokeile näitä vinkkejä!

1. Järjestä tuotteet viimeisen käyttöpäivän mukaan

Onko kaapissasi viisi purkkia maitoa, joista muutama on aukaistu ja otat käyttöön sen, mikä ensimmäisenä osuu käteesi?

The Daily Meal -sivuston ohjeen mukaisesti sinun kannattaa käyttää ensin ne tuotteet, jotka vanhenevat nopeammin. Siksi elintarvikkeet kannattaisi järjestää käyttöpäivän mukaan. 

2. Osta kunnollisia säilytysrasioita

Ruokasi säilyy paremmin, kun ostat kunnolliset säilytysrasiat. Niissä on mukavampaa säilöä myös ylijäämäruokia, eivätkä bakteerit pääse pesiytymään aterioihisi yhtä helposti. 

Lisäksi helposti päällekkäin pinottavat säilytysastiat säästävät tilaa ja hermojasi, kun jääkaappisi on järjestyksessä. 

3. Ota huomioon etyleenikaasu

Tiesitkö, että kurkkua ja tomaattia ei saisi säilöä vierekkäin? Syy löytyy tomaatin erittämästä etyleenikaasusta, joka heikentää kurkun makua. 

Sama pätee muun muassa omenoihin, banaaneihin ja perunoihin. Ne kannattaa pitää erillään muista kasviksista. 

4. Vuoraa kasvislaatikon pohja talouspaperilla

Kun laitat kasvislaatikkosi pohjalle talouspaperia, se imee itseensä ylimääräisen kosteuden, minkä ansiosta kasviksesi pysyvät parempana pidempään. 

5. Pese vasta kun syöt!

Älä huuhdo ruokiasi ennen kuin olet valmis syömään ne. Kosteus lisää bakteereja, minkä vuoksi esimerkiksi kasvikset menevät nopeammin pilalle valmiiksi pestyinä. 

6. Ole tarkka homeen kanssa

Jos tomaatissa on hieman hometta, poista se heti kasvislaatikostasi kokonaan ja mahdollisesti myös sen lähellä olevat kasvikset. Home leviää helposti ja nopeasti ja ennakointi on järkevää – sinun kannattaa uhrata muutama yksilö pelastaaksesi muut. 

7. Säilytä ruoka oikeassa lämpötilassa

Tiesitkö, että kurkku ei viihdy jääkaapissa? Kun tiedät ruokien oikean säilytyslämpötilan, ne pysyvät hyvänä kauemmin, etkä joudu heittämään ruokaa roskiin. 

8. Pakasta ruokaa

Jos tulet ostaneeksi liikaa leipää kerralla, laita heti osa pakkaseen. Sama pätee esimerkiksi tuoreyrttien ja vaikkapa fariinisokerin suhteen. Kun pakastat ruokia, saat pidennettyä niiden käyttöaikaa. 

9. Hanki läpinäkyviä säilytysrasioita

Sen lisäksi että säilytysrasian on hyvä olla laadukas, sen tulisi olla myös läpinäkyvä. Näin näet heti missä rasiassa on mitäkin, etkä joudu availemaan niitä turhaa. 

10. Piristä kasviksia vedellä

Vaikka kosteus ei tee suurimmalle osalle kasviksista hyvää, osa rakastaa sitä – esimerkiksi hieman nahistuneet porkkanat piristyvät, kun annat niiden imeä hetken vettä itseensä ennen kokkausta. 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme