Mainos
Mainos

Joulufaktat yllättävät: Et ikinä usko, miksi karkkitanko on keksitty!

Miksi karkkitanko on keksitty? Kauanko jouluinen hedelmäkakku oikeasti säilyy? Katso yllättävät joulufaktat.

Karkkitanko onkin suun tukkimista varten

Tarina kertoo, että Kölnin tuomiokirkon kuoronjohtaja valmistutti karkkitankoja vuonna 1670, jotta kirkkoon saapuvat lapset imisivät niitä – ja olisivat siten hiljaa.

Hedelmäkakku säilyy vuoden!

Oletko koskaan maistanut jenkkityylistä hedelmäkakkua? Kakkua, joka on ahdettu täyteen sokerisia hedelmiä ja pähkinöitä? Ennen kakku leivottiin sadonkorjuun aikaan ja syötiin vasta seuraavan sadonkorjuun alkaessa. Sen kuuluisi siis säilyä 12 kuukautta!

Kalkkunaa ja kinkkua? Hah!

Keskiajalla britit nauttivat joulupöydässä riikinkukkoa. Myös villisika saattoi kelvata. Henrik VIII teki kalkkunasta suosittua 1500-luvulla.

Älä suotta paista kinkkua, jos satut olemaan Australiassa

Australiassa grillataan jouluna. Australialaisten kesä on joulukuussa kauneimmillaan, ja grillaaminenhan kuuluu suvi-iltoihin!

7000 kaloria yhdessä illassa?

Erään tutkimuksen mukaan piirakat, kalkkunat, kinkut, juustot ja viinit saattavat heilauttaa jouluaterian kilokalorimäärän seitsemään tuhanteen. Huh!

***

Lähde: Foxnews.com

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme