Mainos
Mainos

Juhannusruoissa bakteerivaara – ethän tarjoile uudelleen?

Grillattaessa, kuten kaikessa muussakin ruoanlaitossa, on hyvä muistaa muutamia hygienian perusasioita, muistuttaa Evira.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira muistuttaa, etteivät olosuhteet hygienian ylläpitoon mökillä ja retkellä eivät aina välttämättä ole yhtä hyvät kuin kotikeittiössä. Varsinkin kylmäketjun ylläpito ja käsienpesumahdollisuuksien varmistaminen vaativat toisinaan enemmän vaivannäköä. Näiden seikkojen huomioiminen kuitenkin kannattaa, jotta vältytään ikäviltä ruokamyrkytyksiltä.

Perushygienia kuntoon

Kädet kannattaa aina pestä ennen grillauksen aloittamista ja raakojen elintarvikkeiden käsittelyn jälkeen. Jos vettä ei ole käytössä riittävästi, varaudu ruuanlaittoon esimerkiksi käsien desinfiointiin tarkoitetuilla kertakäyttöpyyhkeillä. Käytä ottimia elintarvikkeiden käsittelyyn aina kun mahdollista.

Älä tarjoile yli jäänyttä ruokaa uudelleen!

Toinen tärkeä perussääntö on, ettei ylijäänyttä ruokaa saa säilyttää tai tarjoilla uudelleen. Jo 1-2 tunnin säilytys lämpimässä kesäsäässä saa bakteerit lisääntymään ruoassa nopeasti.

Lähde: Evira

(MTV3)

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot