Mainos
Mainos

Juotko paljon vettä? Näin se vaikuttaa terveyteesi

Vesi on tarpeen ihmisen terveydelle, mutta tietyn rajan jälkeen sen saannin lisäämisestä ei tule enää terveyshyötyjä. Sellaisia ei ainakaan näy, kun mittarina käytetään kuolleisuutta, tuore tutkimus osoittaa.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä, ja siinä vedenjuonnin vaikutuksia kuolleisuuteen selvitettiin 13 000 naisen ja 12 000 miehen yksitoistavuotisella seurantatutkimuksella. Osallistujat arvioivat vedenjuontiaan tutkimuksen aikana.

Seurannan päättyessä tutkijat eivät löytäneet viitteitä siitä, että paljon vettä juovien kuolleisuus olisi ollut vähäisempää kuin muiden. Vaikutusta ei ollut myöskään sillä saiko vetensä tavallisesta juomavedestä, muista juomista vai ruokien mukana. Eniten vettä juovien naisten kuolleisuus saattoi jopa olla hieman suurempaa kuin muiden, mutta tämä saattoi johtua myös sattumasta, tutkijat kirjoittavat.

Aikuinen ihminen saa noin puolet tarvitsemastaan vedestä ruoasta ja loput juomista. Päivittäin suositellaan juomaan noin 1–2 litraa vettä.

Copyright Duodecim 2017. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme