Mainos
Mainos

Juustosta paljastui kohonnut E.coli -bakteeripitoisuus – älä syö tätä tuotetta

Unkarilaista alkuperää olevasta grillijuustosta paljastui kohonnut bakteeripitoisuus.

Unkarilaista alkuperää olevassa, Nostima Oy:n markkinoimassa erässä Filia-grillijuustoa on yrityksen teettämissä tutkimuksissa todettu pakkausten pullistumista ja kohonneita pitoisuuksia E. coli -bakteereja, tiedottaa Evira.

Juustoerän parasta ennen -merkintä on 22.9.2014 ja pakkauskoko 200g. Tuotetta on ollut myynnissä 7.3.2014 lähtien K-ryhmän myymälöissä pääkaupunkiseudulla ja Lahden alueella.

Takaisinveto on suoritettu, eikä kyseisen erän juustoja ole enää myynnissä.

E.coli voi aiheuttaa ruokamyrkytyksen

Escherichia coli -bakteereita tavataan ihmisten ja eläinten suolistosta. E. coli -bakteerit ovat pääasiassa hyödyllisiä, ihmisen ja tasalämpöisten eläinten suoliston normaalibakteeristoon kuuluvia bakteereita, jotka estävät tautia aiheuttavia mikrobeja tarttumasta isännän suolistoon tai lisääntymästä siellä.

Osa E. coli -bakteereista on muuntunut ominaisuuksiltaan siten, että ne pystyvät aiheuttamaan ihmiselle ripulina ilmeneviä suolistotulehduksia.

(MTV LIFESTYLE)

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme