Mainos
Mainos

Kahdeksanvuotiaan Samuel Hynysen mehublogin suosio kasvaa: "Haluan kaikkien alkavan juomaan terveellisiä mehuja"

Makuja.fi otti selvää, millainen tausta YouTubessa huomiota niittävällä Samuelin mehublogilla on. Selvisi, että vlogia pitää reipas kahdeksanvuotias poika, Samuel Hynynen.

Vantaalainen Samuel Hynynen on vasta kahdeksan vuotta vanha, mutta pitää jo nyt vanhempiensa hallinnoimaa videoblogia YouTubessa. Samuelin vlogin erityispiirre on se, että hän kertoo videoillaan terveellisistä, itse tehdyistä mehuista – ja näyttää, kuinka juomat valmistetaan.

– Kakkamehun nimi tulee siitä, että siihen laitetaan kaikkia terveellisiä ainesosia – mutta todella pahoja, Samuel toteaa yhdellä videoistaan.

Seuraavaksi Samuel lisää mehulinkoon selleriä, sitruunaa, kurkkua, parsakaalia ja punajuurta. Tämän videon siivittämänä Samuelin mehublogi on ehdolla Youtube-tähtien Tubecon-tapahtumassa, Vuoden tähtilupaus -kategoriassa.


"Haluan kaikkien alkavan juomaan terveellisiä mehuja"

Muutama kuukausi sitten ensimmäisen videoblogipostauksensa tehneelle Samuelille on harvinaisen selvää, miksi hän pitää vlogiaan. Hänellä on myös selkeä tavoite sille, että hän haluaa vaikuttaa suomalaisten juomatottumuksiin.

– Se lähti siitä, että haluan kaikkien alkavan juomaan terveellisiä mehuja, Samuel toteaa Makuja.fi:lle.

Monessa perheessä mehut ostetaan valmiina ruokakaupasta. Samuel muistuttaa, että ruokakaupan mehujen kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä ne saattavat sisältää hurjasti sokeria.

– Omatekemä maistuu parhaimmalle. On kaupoissa hyviäkin mehuja, mutta ei ne sokeroidut, Samuel toteaa.

Mehu valmistuu helposti kotioloissa

Samuel valmistaa ahkerasti mehuja kotona, ja hän tietää, millaiset raaka-aineet sopivat parhaiten itse tehtyihin mehuihin. Makuja.fi kysyi Samuelilta, mitkä raaka-aineet ovat kaikkein terveellisimpiä valintoja mehuun lisättäväksi.

– Parsakaalia, punakaalia, pinaattia, selleriä, kurkkua, mustikoita, omenaa, inkivääriä, porkkanaa, erilaisia marjoja, kasviksia, juureksia ja hedelmiä, Samuel listaa.

Perinteisempien raaka-aineiden lisäksi Samuel kokeilee rohkeasti myös uusia makuja valmistamissaan mehuissa. Mitkä raaka-aineet löytävät seuraavaksi tiensä Hynysten mehulinkoon?

– Ainakin voikukat ja mustaherukat, Samuel kertoo.

"Kilpailemme siitä, kuka uskaltaa ensimmäisenä juoda lasinsa tyhjäksi"

Samuelin videot osoittavat sen, että myös lapsi on mahdollista saada innostumaan terveellisestä ruoasta – ja terveellisistä juomista. Samuelin äiti, Jessica Hynynen auttaa poikaansa videoblogin kanssa, ja on tietysti ollut vahvasti mukana koko mehuinnostuksen syntymisessä.

– Teemme mehuja paljon kotona, joten Samuel on oppinut pitämään mehustamista normaalina asiana, Jessica Hynynen kertoo.

– Meillä on perheen kesken oma meitä innostava juttu; kun mehustamme ei-niin-tykättyjä raaka-aineita kuten selleriä, punakaalia, limeä ja paprikaa, niin kilpailemme siitä kuka uskaltaa ensimmäisenä juoda lasinsa tyhjäksi. Haasteet toimivat lapsille aina, hän jatkaa.

Monet lapset juovat Suomessa hurjia määriä erilaisia sokeroituja mehuja ja limuja, joiden tiedetään olevan epäterveellisiä. Jessica Hynynen kannustaakin terveellisyyden nimessä kokeilemaan mehustamista kotona. Lasten voi hyvin antaa itsekin osallistua mehujen valmistukseen.

– Sokeroidut juomat voi jättää kauppojen hyllylle. Sen sijasta kannattaa ostaa tuoreita raaka-aineita vihanneshyllyltä ja antaa lapselle tilaisuus innostua itse tehdyistä mehuista, hän toteaa.


Korjaus 7.7. klo 11:38: Samuelin kotipaikkakunta korjattu Vantaaksi.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme