Mainos
Mainos

Kahvia kannattaisi oikeasti juoda pillillä – tässä syy

Asiantuntijan mukaan kahvia kannattaisi juoda pillillä, mikäli suunsa haluaisi suojata sen haitoilta mahdollisimman hyvin.

Hammaslääkäri James Goolnik suosittelee juomaan kahvia pillillä, mikäli haluaa suojata hampaitaan – ja päästä eroon pahanhajuisesta hengityksestä.

Pilli estää kahvia levittymästä koko suuhun

Ainakin suomalaisessa kahvipöydässä ihmeteltäisiin, mikäli joku kaivaisi laukustaa pillin siinä vaiheessa, kun hänen olisi tarkoitus ottaa hörppy kahvia. Hammaslääkäri James Goolnikin mukaan tämä olisi kuitenkin paras keino ehkäistä hampaiden värjäytymistä ja pahanhajuisen hengityksen muodostumista.

Pillillä juotaessa kahvi kulkeutuu hampaiden ohi, ja tästä syystä pilli voi suojata niitä kahvin aiheuttamilta värjäymiltä. Pahanhajuista hengitystä pilli voi ehkäistä siksi, että se estää kahvia levittymästä koko kielen alueelle.

– Kielessä on pieniä karvoja, joihin tarttuu kahvia. Kestää pitkän aikaa ennen kuin kahvi irtoaa niistä, Goolnik kertoo.

Lähde: Daily Mail

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme