Mainos
Mainos

Kahviin ei kannatakaan lisätä maitoa – vaikuttaa yllättävällä tavalla

Kahvista voi tehdä yllättävänkin terveellistä muutamalla pienellä kikalla. Kokeile Men’s Healthin vinkkejä!

1. Valitse vaaleaa

Vaaleapaahtoisessa kahvissa on eniten antioksidantteja. Jos kahvia paahdetaan tummaksi asti, antioksidantit alkavat hajota.

2. Säilytys

Food Chemistryssa julkaistun tutkimuksen mukaan paahdettujen kahvipapujen sisältämien vapaiden radikaalien määrä lisääntyy, mitä kauemmin pavut ovat altistettuna ilmalle.

Säilytä kahvipavut aina ilmatiiviissä rasiassa ja jauha pavut vasta, kun aiot tehdä niistä kahvia. Sama tutkimus osoitti, että kokonaisissa pavuissa on vähemmän vapaita radikaaleja kuin jauhetussa kahvissa.

3. Ei lisukkeita

Miten kahvi sitten kannattaisi nauttia? Terveellisimmillään juoma on, kun nautit sen mustana.

Kroatialaistutkijoiden mukaan maidon lisääminen kahviin saattaa vähentää kahvin antioksidanttipitoisuutta. Sokeri puolestaan lisää kahvin energiapitoisuutta. Jos haluat kahviin lisämakua, kokeile lisätä joukkoon pieni ripaus kanelia. 

Lähde: Men's Health


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme