Mainos
Mainos

Kannattaako sipuli hienontaa mahdollisimman pieneksi? Ammattikokki vastaa

Suomen kokkimaajoukkueen konsultti Aki Kinnunen vinkkaa, miten sipuli kannattaa käsitellä ennen ruoanlaittoa, jotta mausta saa kaiken irti!

Sipulin pilkkominen on joskus hieman haastavaa hommaa, kun kyyneleet valuvat silmistä pilkkomista häiriten. Onneksi sipulia ei aina kuitenkaan tarvitse pilkkoa todella hienoksi. Suomen kokkimaajoukkueessa vaikuttava kokki Aki Kinnunen kertoo, milloin sipulin voi huoletta jättää melko suuriksikin paloiksi:

– Jos tekee esimerkiksi tomaattikastiketta, niin silloin sipulia ei tarvitse pilkkoa ihan pieneksi. Sipuli ehtii pitkän haudutusajan aikana luovuttaa kaiken makunsa kastikkeeseen.

Jos siis valmistaa ruokia, joissa on pitkä haudutusaika, säästyy sipulin hienoksi pilkkomiselta.

Sipulit täytyy kuitenkin hienontaa kunnolla, kun tehdään nopeasti valmistuvia ruokia.

– Pieneksi pilkottu sipuli irrottaa enemmän makua, Kinnunen huomauttaa.

Kannattaa myös kärsivällisesti pilkkoa sipuli pieniksi, jos ruoka-annoksissa hyödyntää raakaa sipulia.

Ira Juvonen, ira.juvonen(at)mtv.fi

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme