Mainos
Mainos

Kari Aihinen paljastaa legendaarisen pastansa helpon reseptin: "Yksi kuuluisimpia ruokiani, jota olen tehnyt vuodesta 1994"

Keittiömestari Kari Aihinen opastaa videolla, miten syntyy yksi hänen vakioarkiruoistaan, currylla maustettu savukalapasta.

Keittiömestari Kari Aihinen paljasti perjantaina MTV:n Huomenta Suomen Makujen aamu -ruokaohjelmassa, miten valmistaa kuuluisan savulohipastansa. 

– Mausteet pitää freesata öljyssä, että maut nousevat esiin – pasta huuhdotaan keittämisen jälkeen kylmässä vedessä, Aihinen kertaa suosikkireseptinsä saloja. 

Ravintola Savoyssa keittiöpäällikkönä työskentelevä Aihinen kertoo jakaneensa reseptiä kavereilleen ja ystävilleen vuodesta 1994 lähtien. Se on yksinkertaisesti niin hyvä ja simppeli, että kaikki haluavat tietää, miten se tehdään.

– Meillä on sellainen sanonta kokkipiireissä, että legendoja ei muuteta, Aihinen selittää suosikkireseptin muuttumattomuutta.

– Kannattaa miettiä tarjoaako kastikkeen ja pastan erikseen. Jos olette pomminvarmoja, että kaikki ruoka menee kerralla, silloin ne kannattaa sekoittaa. Muuten ei, Aihinen vinkkaa vielä.

Kari Aihisen Currylla maustettu savulohipasta

Keittiömestari Kari Aihinen paljastaa yhden arkiruokasuosikeistaan Kape 24 h -kirjassa (Tammi 2017). Tämä pasta on simppeli ja herkullinen!

Ainekset (4 annosta)

  • tuoretta tilliä
  • 200 g kylmäsavulohta
  • 200 g lämminsavulohta
  • pastaa (esim. spagettia tai pennepastaa)
  • puolikas purjo
  • voita
  • 3 tl curryjauhetta
  • 3 dl kuohukermaa
  • 0,5 prk ranskankermaa
  • 1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • mustapippuria myllystä
  • (suolaa)

Valmistusohje

Silppua tilli ja leikkaa lohet reilun kokoisiksi paloiksi. Tarkista, että kala on ruodotonta.

Kiehauta vesi isossa kattilassa ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi.

Huuhtaise ja pilko purjo ja paista sitä voissa kevyesti. Älä ruskista. Lisää curryjauhe ja kypsennä hetki, kunnes purjo pehmenee hieman. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon noin 5 minuuttia. Sekoita lohipalat varovasti joukkoon. Viimeistele ranskankermalla, sitruunamehulla ja tillisilpulla. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. 

Tarjoa spagetin tai pennepastan kanssa. Valmista lisukkeeksi vaikka värikäs salaatti.

Vinkki: Maista aina ruokaa ennen suolan lisäämistä. Savukalat ovat monesti sen verran suolaisia, ettei suolaa välttämättä tarvitse lisätä. Sitruunamehu tasapainottaa lohipastan suolaisuutta ja rasvaisuutta.

​​​​​​​


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme