Mainos
Mainos

Kari Aihinen vinkkaa täydellisen makaronilaatikkoreseptin: ”Suurin salaisuus perustuu...”

Miten perinteistä makaronilaatikkoa voisi tuunata? Nappaa keittiömestari Kari Aihisen herkullinen reseptivinkki.

Kari Aihinen valmisti Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa herkullisen kermaista, pellinkiläistä makaronilaatikkoa. Resepti on alun perin porvoolaisen Bistro Sinnen ravintoloitsija Kai Kallion käsialaa ja löytyy myös Aihisen tuoreesta Kape 24h -keittokirjasta (Tammi 2017).

Perinteinen makaronilaatikko maustetaan pellinkiläisessä versiossa pekonilla, paprikalla ja aurinkokuivatulla tomaatilla.

–   Jotta me saadaan hyvää suolaisuutta, runsautta ja mielestäni myös hauskuutta, niin lisätään muutama slaissi aurinkokuivattua tomaattia kuullotetun paistetun pekonin, sipulin ja paprikan joukkoon, Aihinen kertoo.

Keittiömestari Aihisen mukaan makaronilaatikkoseoksen kannattaa antaa maustua yön yli jääkaapissa, jos siihen on mahdollisuus.

–  Suurin salaisuus perustuu siihen, että tässä on kaksi valmistustapaa. Jos on aikaa, voi tehdä edellisenä iltana jo seoksen valmiiksi ja antaa turvota jääkaapissa yön yli. Makaronilaatikosta tulee silloin hieman samettisempi ja kuohkeampi. Tai sitten voi tehdä seoksen ja laittaa suoraan uuniin.

Kari Aihisen Pellinkiläinen makaronilaatikko

Klassisia arkiruokia on ihanaa välillä tuunata. Tämä pelllinkiläinen makaronilaatikko on siitä hyvä esimerkki! Resepti on alun perin porvoolaisen Bistro Sinne ravintoloitsijan Kai Kallion käsialaa. Resepti löytyy Kari Aihisen Kape 24h -keittokirjasta (Tammi, 2017).

4-6 annosta

  • vettä
  • suolaa
  • 5 dl makaronia
  • 400 g jauhelihaa
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 1 pkt pekonia
  • 1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • mustapippuria myllystä
  • 5 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • voita vuoan voiteluun

Valmistusohje

Kiehauta vesi isossa kattilassa, lisää suolaa ja keitä makaronit pussin ohjeen mukaan kypsiksi.

Ruskista jauheliha öljyssä isolla paistinpannulla parissa erässä.

Pilko pekonit ja paista ne toisella pannulla. Pilko aurinkokuivatut tomaatit. Pilko myös paprika ja sipuli. Lisää paprika, tomaatit ja sipuli pekonin kanssa samalla pannulle. Kun sipuli on kuullottunut, sekoita ainekset isossa pannussa olevaan jauhelihaan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Siivilöi makaronit lävikössä ja lisää ne seokseen.

Sekoita kerma ja munat kulhossa. Kaada kerma-munaseos jauhelihan ja makaronien päälle. Sekoita ja tarkista maku. Lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme