Mainos
Mainos

Kari Aihisen superhyvä ja simppeli pasta: "Tätä reseptiä olen jakanut eniten kavereilleni"

Televisiostakin tutun keittiömestari Kari Aihisen uutuuskirjassa herkutellaan niin bistroruoalla, fine dining-annoksilla kuin kotiruokaklassikoillakin.

Ravintola Savoyn keittiöpäällikkönä tunnettu Kari Aihinen paljastaa uutuuskirjassaan Kape 24 h (Tammi 2017)omat suosikkireseptinsä. Mukana on myös keittiömestarin kotiruokasuosikkeja, kuten tämä herkullinen ja helppo currylla maustettu savulohipasta.

– Tämä hetkessä valmistuva pastaruoka on poikieni mieleen, ja tätä reseptiä olen jakanut eniten myös kavereilleni viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Simppeli ja täyttävä pasta, jossa suosikkimausteeni curry elävöittää savulohen ja tillin klassista makuliittoa, Aihinen kertoo Kape 24 h -kirjassa.

Kari Aihisen Currylla maustettu savulohipasta

Keittiömestari Kari Aihinen paljastaa yhden arkiruokasuosikeistaan Kape 24 h -kirjassa (Tammi 2017). Tämä pasta on simppeli ja herkullinen!

Ainekset (4 annosta)

  • tuoretta tilliä
  • 200 g kylmäsavulohta
  • 200 g lämminsavulohta
  • pastaa (esim. spagettia tai pennepastaa)
  • puolikas purjo
  • voita
  • 3 tl curryjauhetta
  • 3 dl kuohukermaa
  • 0,5 prk ranskankermaa
  • 1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • mustapippuria myllystä
  • (suolaa)

Valmistusohje

Silppua tilli ja leikkaa lohet reilun kokoisiksi paloiksi. Tarkista, että kala on ruodotonta.

Kiehauta vesi isossa kattilassa ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi.

Huuhtaise ja pilko purjo ja paista sitä voissa kevyesti. Älä ruskista. Lisää curryjauhe ja kypsennä hetki, kunnes purjo pehmenee hieman. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon noin 5 minuuttia. Sekoita lohipalat varovasti joukkoon. Viimeistele ranskankermalla, sitruunamehulla ja tillisilpulla. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. 

Tarjoa spagetin tai pennepastan kanssa. Valmista lisukkeeksi vaikka värikäs salaatti.

Vinkki: Maista aina ruokaa ennen suolan lisäämistä. Savukalat ovat monesti sen verran suolaisia, ettei suolaa välttämättä tarvitse lisätä. Sitruunamehu tasapainottaa lohipastan suolaisuutta ja rasvaisuutta.

​​​​​​​


***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme