Mainos
Mainos

Kätevät säästövinkit: Hyödynnä pehmenneet hedelmät

Tietyt hedelmät tuottavat helposti epämiellyttävän yllätyksen pehmenemällä ennen aikojaan. Poimi vinkit pehmenneiden hedelmien hyödyntämiseen!

Banaanien tummuminen tai omenan kiinteyden katoaminen eivät ole syitä heittää hedelmiä roskiin, sillä tietyt hedelmät ovat jopa entistä parempia hieman pehmennyttyään.

– Tiettyjen hedelmien kohdalla on jopa niin, että ne ovat ylikypsinä makeampia ja pehmeämpiä, kotitalousneuvoja Inkeri Liinaharja Marttaliitosta kertoo.

Soseeksi, leivonnaisiin ja kastikkeisiin

Jos hedelmää ei enää tee mieli syödä tuoreena, voi sitä silti hyödyntää soseena esimerkiksi smoothieissa. Myös tuorepuuron seassa pehmeät hedelmät maistuvat.

Liinaharja peräänkuuluttaa, että kuumentaminen on hyvä tapa ottaa pehmenneestä hedelmästä kaikki irti. Kaikkeen leivontaan omenahyveestä piirakoihin hedelmät sopivat ylikypsinäkin erityisen hyvin.

Harva tulee ajatelleeksi, että ylikypsiä hedelmiä voi hyödyntää myös osana pääruokaa.

– Omena ja mango sopivat hyvin lihakastikkeisiin. Hedelmää voi vain pilkkoa kastikkeen joukkoon. Itse olen tehnyt ylikypsistä banaaneista myös banaanibroileria, ja banaani sopii tosi hyvin broilerin joukkoon, Liinaharja vinkkaa.

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme