Mainos
Mainos

Kauppalehti: Uutuustuote hermostutti Olvin – Suomessa syttyi "olutsota"

Olvi ja Mustan Virran panimo kiistelevät siitä, saako pienpanimo nimetä oluensa Olaviksi, kertoo Kauppalehti.

Olvin ja pienen Mustan Virran Panimon välille on syttynyt Suomessa "olutsota". Syynä tähän on se, että Olvilla ei olla mielissään siitä, että pienpanimo haluaa nimetä yhden tuotteistaan Olaviksi.

Olvi vs. Olavi

Olvi on tehnyt Patentti- ja rekisterihallitukselle virallisen väitteen vastustaakseen Mustan Virran Panimon Olavi-nimisen oluen tavaramerkin hakemista. Olvin mukaan Olavi-nimi muistuttaa liikaa Olvin tavaramerkkiä.

– Patentti- ja rekisterihallitus tutkii perusteellisesti, onko tavaramerkin myöntämiselle esteitä. Niin myös tässä tapauksessa. PRH:n mukaan sekaantumisvaaraa ei ole, Mustan Virran Panimon toimitusjohtaja Petteri Vänttinen toteaa Kauppalehdelle.

Myös MTV otti yhteyttä Vänttiseen. Hän ei kuitenkaan aio puida asiaa enempää ennen Patentti- ja rekisterihallituksen päätöstä.

– En voi kommentoida asiaa enempää. Asia on kesken ja sitä selvitetään, toimitusjohtaja totesi.

– Meille ei tullut edes mieleen, että Olvin mielestä kuluttaja voisi sotkea tavaramerkit toisiinsa, hän jatkaa.

Olvin markkinointijohtaja Olli Heikkilä totesi Kauppalehdelle, että Olvilla nimiä ei pidetä riittävän erilaisina, ja Olvin tavaramerkkiä voidaan loukata.

– Tässä on selkeä yhdennäköisyys. Kysymyksessä on vain yhden kirjaimen ero ja tuotteet ovat sekoitettavissa, Heikkilä toteaa.

Mustan Virran Panimolle Olvin jyrkkä reaktio tuli täytenä yllätyksenä. Panimo on perustettu vasta joulukuussa 2015 ja tuotteita on tarkoitus tuoda markkinoille toukokuun lopusta alkaen.

Kiistan vuoksi Mustan Virran Panimon Olavi-olut on käynyt läpi nimenmuutoksen. Toistaiseksi tuote kantaa siksi nimeä St. Olaf.

Lähde: Kauppalehti

Katso videolta, miksi oluttölkit kulkevat tehtaalla väärinpäin!

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme