Mainos
Mainos

Keitätkö kananmunat oikein? Tämä pieni merkki keltuaisessa paljastaa, teitkö virheen

Tiesitkö, että harmahtava väri keitetyn kananmunan keltuaisen ympärillä kielii liiallisesta kananmunan keittämisestä?

Kananmunien keittäminen ei ole kovin vaikeaa, mutta siinäkin on mahdollista munata. Kananmunan valkuaisen ja keltuaisen välille syntyy keitettäessä kemiallinen reaktio, jonka seurauksena keltuaisen pinta muuttuu harmahtavaksi tai vihertäväksi.

Älä kypsennä kananmunaa liikaa

Värimuutos tapahtuu kuitenkin vain silloin, kun kananmunaa on kypsennetty liikaa tai sitä ei ole jäähdytetty riittävän nopeasti. Kananmunat kannattaakin siirtää heti keittämisen jälkeen kylmään veteen, jolloin ne lopettavat kypsymisen sisältä ja alkavat jäähtyä. Kikka auttaa pitämään keltuaisen värin kirkkaana.

Myös kananmunan kuoriminen voi aiheuttaa päänvaivaa. Mitä tuoreempi kananmuna on, sitä hankalampi sitä on kuoria. Kylmässä vedessä huljuttelu keittämisen jälkeen auttaa myös kuoria irtoamaan helpommin. 

Lähde: Buzzfeed

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme