Mainos
Mainos

Keskon kekseistä muutamissa laaduissa hollantilaista kananmunaa – miljoonia munia vedetty myynnistä Euroopassa

Keskon mukaan Hollannista tulee 11 merkkituotetta, jotka sisältävät kananmunaa.

Kesko kertoo, että sen omista merkkituotteista yksitoista kananmunaa sisältävää keksilaatua tulee Hollannista. Yhtiön mukaan kananmunan osuus niissä on alle 0,5 prosenttia.

– Meillä on selvitystyö meneillään. Meillähän on kaiken kaikkiaan lähes 3 000 omaa merkkituotetta elintarvikkeissa, kertoo Keskon vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.
​​​​​​​
Hänen mukaansa Kesko odottaa, tuleeko Elintarviketurvallisuusvirasto Eviralta ohjeita asiassa.

Lidlin viestinnästä kerrotaan STT:lle, että kaikki ketjun myymät tuoreet kananmunat tulevat Suomesta. Lidl kertoo selvittävänsä, onko ketjulla myynnissä tuotteita, jotka sisältävät hollantilaista kananmunaa.

S-ryhmän valikoimajohtaja Antti Oksa kertoo STT:lle, että kaikki S-ryhmällä myynnissä olevat kananmunat ovat suomalaisia. Oksalla ei ole tiedossa, onko hollantilaista kananmunaa sisältäviä tuotteita ryhmän valikoimassa. S-ryhmä lupasi selvittää asiaa.

Hollannissa ja Saksassa on poistettu kauppojen hyllyiltä miljoonia hollantilaisia kananmunia, kun osasta munia löydettiin korkeita hyönteismyrkkypitoisuuksia. Kyseisen hyönteismyrkyn käyttö on kielletty ihmisravinnon tuotannossa.

Tulli kertoo, ettei Suomeen ole tuotu tuoreita kananmunia Hollannista. Kalervon mukaan Keskon myymät tuoreet kananmunat ovat kotimaisia.

Juttua täydennetty klo 16.07 Lidlin ja S-ryhmän kommenteilla.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme