Mainos
Mainos

Ketsuppisota leimahti: Kuuluuko avattua ketsuppipulloa oikeasti säilyttää jääkaapissa?

Twitterissä leimahti viime viikolla täysi ketsuppisota, joka jatkuu edelleen. Jostain syystä ihmiset kiistelevät siitä, pitääkö ketsuppia säilyttää jääkaapissa vai ei.

Kaupoissa ketsuppia myydään muiden elintarvikkeiden seassa tavallisella hyllyllä, mutta kotona se päätyy suurimmalla osalla ihmisistä kuitenkin jääkaappiin. Internetissä kuitenkin taistellaan nyt siitä, voiko ketsuppia säilyttää myös huoneenlämmössä – säilytetäänhän sitä pöydällä lämpimässä myös ravintoloissa.

– Ketsuppini ei ole KOSKAAN pilaantunut, vaikka olen aina säilyttänyt sitä avattuna huoneenlämmössä, koska kylmää kastiketta ei yksinkertaisesti laiteta lämpimään ruokaan, ketsuppifani puolustaa kantaansa.

Internetin ketsuppisodan myötä muun muassa kauppaketju Asda päätyi siirtämään ketsuppipullot myymälöissään kylmähyllyihin.

Valmistajat suosittelevat jääkaappisäilytystä

Felix-ketsupin edustaja kommentoi jo viime vuonna Makuja.fi-sivustolle, että avatun ketsuppipullon paikka on jääkaapissa.

– Kaikki Felix-kastikkeet pitäisi säilyttää avattuna jääkaapissa. Felix-ketsupit ovat säilöntäaineettomia, joten senkin vuoksi niitä on hyvä säilyttää viileässä, Orkla Foodsin tuoteryhmäpäällikkö Mari Johtela kertoi.

Joissakin ketsupeissa on käytetty runsaasti etikkaa ja säilöntäaineita, jolloin ne säilyvät paremmin avattuina myös huoneenlämmössä. Varmin tapa taata ketsupin säilyvyys on kuitenkin laittaa se suosiolla jääkaappiin.

Lähteet: Twitter, Bravo TV, Daily Mail

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme