Mainos
Mainos
Mainos

Kevään herkullisimmat gluteenittomat tarjottavat – nämä sopivat myös kasvisruokavalioon

Tarjoa kevään juhlissa trendikkäitä kasvisherkkuja gluteenittomana!

UUTUUS! Ruokakauppoihin saapuu toukokuussa Semperin uusi, gluteeniton herkku nimeltä Minibrowniesit, jotka voi tarjoilla vieraille sellaisenaan.


Gluteenittomat herkut ihastuttavat vieraitasi ja mikä parasta, ne sopivat kaikille ja tuovat vaihtelua juhlapöytään. Löydät runsaasti hyviä vinkkejä Semperin resepteistä. Gluteenittomien herkkujen valmistaminen on helppoa ja tarjolla on myös valmiita tuotteita.

Gluteenittomuudesta on tärkeä muistaa, että se on varsinkin keliaakikoille ehdotonta. Siksi gluteenittomia tarjottavia valmistettaessa on varmistettava, että valmistusvälineet ovat puhtaita ja esimerkiksi tavallista jauhoa tai sitä sisältäviä aineksia ei päädy vahingossa ruokiin ja leivonnaisiin. Lue valmistusaineiden ainesosaluettelot huolella ja muista myös tarjoilussa, että gluteenittomilla on omat ottimensa ja astiansa.


1 rkl juustokuminaa
1 dl oliiviöljyä
n. 1,5 dl vettä 
suolaa ja pippuria

Tzatziki:
2,5 dl soijajogurttia
½ kurkku
1 valkosipulinkynsi, murskattuna
¼ sitruunaa, puristettuna
1 tl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Avokadotahna:
3 avokadoa
½ sitruuna, puristettuna
1 rkl punasipulia, silppuna
½ dl soijatuorejuustoa tai kauramaidosta valmistettua creme fraichea

Koristeluun:
Lehtipinaattia
½ Kesäkurpitsa
1 porkkana
7–8 kirsikkatomaattia
Kurpitsansiemeniä

1. Valmista tahnat:

Hummus: Sekoita kaikki ainekset yleiskoneella ja mausta suolalla & pippurilla.

Tzatziki: Raasta kurkku ja valuta siivilässä. Lisää valutettu kurkkuraaste muihin aineksiin ja mausta suolalla ja pippurilla.

Avokadotäyte: Soseuta avokadot haarukalla ja lisää muut ainekset tahnaan.

2. Laita tahnat jääkaappiin ja leikkaa leivistä reunat pois.

3. Laita 1/3 leipäviipaleista vadille. Lisää tzatziki- ja avokadotäytteet leipäviipaleiden päälle. Lisää kerros leipäviipaleita päälle

4. Lisää hummusta viipaleiden päälle ja laita viimeinen kerros leipiä kanneksi.

5. Peitä voileipäkakku muovifoliolla ja anna sen tekeytyä jääkaapissa n. 3–4 tuntia.

6. Levitä tuorejuustoa kakun päälle.

7. Koristele kakku kesäkurpitsalla, kirsikkatomaateilla, porkkanalla ja vihreillä lehdillä esimerkiksi pinaattia.

Gluteenittomat chia-kookospikkuleivät

Semper gluteeniton Chia Coconut Cookies

noin 10 kpl

4 dl Semper Kaurahiutaleita
3 rkl kookoshiutaleita
2 suurta banaania soseutettuna
3 rkl chiansiemeniä
1 tl kanelia
ripaus merisuolaa
1/2 dl vadelmahilloa (valmista vadelmista ja hunajasta, lisää hunajaa makusi mukaan)

Valmista näin:

1. Sekoita kaura- ja kookoshiutaleet karkeaksi rouheeksi.

2. Lisää banaanisose, chiansiemenet, kaneli ja suola.

3. Jaa seos 10:een nokareeseen leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paina peukalolla kolo jokaiseen pikkuleipään ja täytä se vadelmahillolla.

4. Paista 150°C:ssa noin 10 minuuttia, anna jäähtyä.

Gluteenittomat parsakaalitapakset

noin 15 parsakaalitapasta

1 parsakaalinkukinto (pieni) tai 3 dl pakastettua parsakaalia
1 muna
½ dl parmesanjuustoa
1 dl Pofiber-perunakuitua
2 rkl persiljaa
suolaa ja pippuria

Valmista näin:

1. Kiehauta parsakaalia vedessä n. 1 minuutin ajan ja anna sen jäähtyä kylmässä vedessä.

2. Valuta vesi pois parsakaalista ja paloittele se.

3. Sekoita yleiskoneella: paloiteltu parsakaali, muna, parmesanjuusto, Pofiber-perunakuitu ja persilja.

4. Mausta taikina suolalla ja pippurilla.

5. Muotoile ruokalusikallisesta taikinaa puikko tai pyöreä pallo ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

6. Paista uunissa 200° C:ssa noin 15 minuuttia. Kääntele ja paista vielä noin 10 minuuttia.

7. Tarjoa lämpimänä dippikastikkeen kera.

Gluteenittomia kaurapalloja ja taatelia

noin 10 kpl

3 dl Semper Kaurahiutaleita
12 tuoretta taatelia
3–4 rkl kaakaota
3/4 dl gluteenitonta kauramaitoa tai muuta kasvipohjaista maitoa
1 1/2 rkl kookosöljyä
2 rkl vahvaa kahvia
ripaus sormisuolaa
1 rkl goji-marjoja

Pinnalle:
Pilkottuja pinjansiemeniä, gluteenitonta strösseliä tai kaakaota

Valmista näin:

1. Poista taateleista kivet ja pilko veitsellä pieneksi.

1. Lisää loput ainekset ja sekoita yleiskoneella tasaiseksi taikinaksi.

2. Muotoile palloiksi ja ripottele pinnalle pinjansiemeniä tai strösseliä tai pyöritä palloset kaakaojauheessa.

Vinkki! Kaurapallot sopivat myös pakastettavaksi.

Juustopiirakka sopii vierastarjoiluksi. Kun haluat tarjota piiraan erityisen juhlavasti, koristele se ennen tarjoilua aromikkaalla rukolan lehdillä, tuoreilla tomaateilla ja vaikkapa prosciutto-kinkulla.

Gluteeniton piiraspohja ja kaksi juustotäytettä

noin 6 palaa

Taikina yhteen piiraaseen:
2 1/2 dl Semper Kaurahiutaleita
2 dl Semper Gluteenitonta, Hienoa tai Karkeaa jauhoseosta
125 g voita tai margariinia
2 rkl vettä

Täyte 1
Juustopiiras:
4 munaa
1 dl kermaa
3 dl maitoa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl suolaa
Ripaus pippuria
4 dl vahvanmakuista kypsytettyä juustoa

Täyte 2
Sinihomejuustopiiras:
3 munaa
2 1/2 dl maitoa
3 dl juustoraastetta (mietoa juustoa)
1 1/2 dl homejuustoa muruna

Valmista näin:

Laita uuni lämpiämään 225°C:een.

Piiraspohja:

1. Sekoita kaurahiutaleet ja jauhoseos. Murusta voi tai margariini jauhojen joukkoon ja lisää vettä. Työstä taikinaksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 24 cm).

2. Paista uunissa 225°C:ssa noin 10 minuuttia.

3. Laske uunin lämpötila n. 200°C:een.

Täyttäminen:

1. Vatkaa muna, kerma, maito ja haluamasi mausteet esim. ripaus pippuria kulhossa.

2. Ripottele juusto esipaistetun piiraspohjan päälle ja lisää muna-kerma-maitoseos päälle.

3. Paista uunin keskiosassa valmiiksi noin 25–30 minuuttia, kunnes piiraan pinta on kauniin värinen.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme