Mainos
Mainos

Kisaevääksi tai viikonlopun herkutteluun! Juustokastike kruunaa helpon nacho-jauhelihapaistoksen

Nacho-jauhelihapaistos on tex mex -henkinen ruoka, jossa maissilastut ja mausteinen jauheliha kruunataan herkullisella juustokastikkeella.

Tämä ruokabloggari Hellapoliisin eli Kati Jaakosen ruoka on omiaan illanistujaisiin tai muuhun viikonlopun herkutteluun. Mausteinen jauheliha, rapeat nachot ja täyteläinen juustokastike on yhdistelmä, jota on lähes mahdoton vastustaa!

Paistos maistuu taatusti sellaisenaankin, mutta vielä paremman ruoasta teet tarjoamalla sen kanssa raikasta salaattia, guacamolea ja smetanaa. 

Ainekset (neljä annosta):

2 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 paprika
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl tacomaustetta
1 punainen chilipaprika
400 g tomaattimurskaa

Lisäksi:

200 g nachoja

Juustokastike:

25 g voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
200 g cheddarjuustoa 

Kuumenna öljy pannulla ja paista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Paloittele paprika ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää muiden ainesten joukkoon ja mausta seos tacomausteella.

Hienonna joukkoon vielä chilipaprika ja lisää tomaattimurska. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia.

Valmista juustokastike. Sulata voi tai margariini. Lisää vehnäjauhot käännellen. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin 5–10 minuuttia. Lisää joukkoon cheddarjuusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Laita nachot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan. Levitä päälle jauhelihaseos ja kaada päälle juustokastike. Tarjoa raikkaan salaatin, guacamolen ja smetanan kanssa.

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme