Mainos
Mainos

Kokit paljastivat parhaat niksinsä: Makaroneihin kannattaisi lisätä jogurttia

Ravintolakeittiössä on käytössä erilaisia niksejä, jotka saavat ruoan maistumaan entistä paremmalta. 

Daily Mail listaa kokkien vinkkejä siihen, miten ruoasta saa entistä maistuvampaa. Miltä kuulostaisi makaroneihin lisätty jogurtti? Hyödynnä näitä vinkkejä ja tee entistä herkullisempaa ruokaa kotona!

Lopeta paistaminen ajoissa

Yksi kokkien vinkki on lopettaa paistaminen juuri hieman ennen kuin raaka-aine on kypsää. Tämä varmistaa, ettei ruoka pääse kuivumaan. Anna ruoan vetäytyä muutama minuutti, niin se kypsyy loppuun varastoituneella lämmöllä.

Käytä mausteita

Erään kokin tärkein neuvo on se, että pitäisi aina muistaa käyttää mausteita. Edes niitä kaikkein tavallisimpia. Ne tuovat ruokaan niin paljon erilaisia makuja.

Kokki neuvoo myös hylkäämään tavallisen jodioidun pöytäsuolan ja kokeilemaan Himalajan suolaa tai merisuolaa.

Korvaa jokin ainesosa samankaltaisella tuotteella

Kun tietyn ruoan valmistaminen onnistuu sinulta kuin tanssi, kokeile lisätä reseptiin jotain uutta. Korvaa jokin tuote toisella samankaltaisella ainesosalla, joka tuo erilaista makua ruokaan. Esimerkkinä tästä on erään kokin vinkki, joka neuvoo juustomakaronissa korvaamaan maidon jogurtilla. Se tuo annokseen erilaista potkua.

Valitse oikea öljy erilaisiin valmistustapoihin

Kun paistat ruokaa korkeissa lämpötiloissa, ei kannata käyttää oliiviöljyä vaan neutraalimpaa öljyä, kuten pähkinäöljyä. Korkeissa lämpötiloissa on tärkeää, että öljyn savuamispiste on korkea. Tämä on hyvä ottaa huomioon esimerkiksi uppopaistamisessa.

Lähde: Dailymail 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme