Mainos
Mainos

Kolajuomista paljastui uutta tietoa – karmea vaikutus kiveksiin?

Kööpenhaminan yliopistossa tehty tutkimus antaa viitteitä siitä, että kolajuomien nauttimisella saattaa olla kohtalokkaita vaikutuksia kiveksiin. Tutkimuksen mukaan jo litra kolajuomaa päivässä voi laskea siittiöiden määrää spermassa peräti 30 prosenttia.

Tanskalaisyliopistossa tutkimukseen osallistui 2554 nuorta miestä, joiden sperman sisältämien siittiöiden määrää tutkittiin. Selvisi, että kolajuomia suosivien kohdalla siittiöiden määrä oli alhaisempi kuin niiden tutkimukseen osallistuneiden kohdalla, jotka eivät nauttineet kolajuomia.

Tutkimuksessa saatiin viitteitä siitä, että kolajuomia nauttimalla siittiöiden määrä voi laskea 35 miljoonaan per millilitra spermaa. Tavallisesti nuorilla miehillä on siittiöitä yhdessä millilitrassa spermaa noin 56 miljoonaa.

On syytä huomioida, että 35 miljoonaa siittiötä millilitrassa on vielä sellainen määrä, ettei ole syytä huolestua hedelmällisyydestä. Tutkimuksen myötä herää kuitenkin kysymys koskien sitä, voiko kolajuomien pitkäaikainen suurkulutus johtaa hedelmättömyyteen.

Tutkijat kertovat olevansa varmoja siitä, että siittiöiden määrää laskeva vaikutus ei johdu kofeiinista. Tämä merkitsisi sitä, että jokin muu ainesosa kolajuomissa saattaa vaikuttaa siittiöiden määrään.

Lähde: Lad Bible

 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme