Mainos
Mainos

Kotikokkien tavanomainen virhe: Ethän keitä spagettia näin?

Pastaveden sekaan ei ammattilaiskokkien mukaan kannata lisätä mitään muuta kuin suolaa.

Herkulliseen spagettiin ei tarvita muuta kuin riittävä määrä vettä, sopivasti suolaa ja oikea valmistustapa. America's Test Kitchen -ammattilaiskeittiön kokkien mukaan yleinen virhe spagetin valmistuksessa onkin oliiviöljyn lisääminen keitinveteen.

– Monet luulevat oliiviöljyn lisäämisen veteen estävän spagetteja tarttumasta toisiinsa, mutta tämä ei oikeasti toimi. Oikea tapa estää pastojen tarttuminen on keittää se tarpeeksi suuressä määrässä vettä suolan kera.

Kun viesi kiehuu ja spagetit on lisätty kattilaan, kannattaa niitä sekoitella hieman esimerkiksi pastahaarukan avulla.

– Puiset lastat ja lusikat eivät toimi yhtä hyvin, koska ne eivät erottele spagetteja toisistaan, kokit muistuttavat.

Maistele spagettien oikea kypsyys

Myöskään spagettipakettien neuvomiin keittoaikoihin ei kannata luottaa liian sokeasti. Paras tapa varmistaa spagetin täydellinen kypsyys on maistaa sitä itse. Tämän jälkeen spagetit kaadetaan pois kattilasta ja valutetaan.

– Muista myös ottaa kupillinen keitinvettä sivuun, ennen kuin valutat pastat lävikössä. Älä huuhtele pastaa vedellä.  Kaada spagetit tämän jälkeen takaisin kattilaan, lisää mahdollinen kastike sekä loraus pastan keitinvettä

Lähde: America's Test Kitchen

MTV LIFESTYLE

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme