Mainos
Mainos

Kuluttaja-lehden makutestissä Suomen suosituin eines – tämä riisipiirakka yllätti positiivisesti

Kuluttaja-lehden vertailussa selvitettiin, mikä kaupan riisipiirakoista on kaikkein maukkain. Yksi oli selvästi ylitse muiden. 

Mart­ta­lii­ton ke­hi­tys­joh­ta­ja Mar­ja­he­le­na Sa­lo­nen ja ko­ti­ta­lous­neu­vo­ja In­ke­ri Lii­na­har­ja Uu­den­maan Mar­tois­ta mais­te­livat­ kahtatoista kaupan riisipiirakkaa sokkona Ku­lut­ta­ja-lehden ver­tai­lua var­ten.

Yksi maistelluista perinnepiirakoiden einesversioista oli ylitse muiden.

TIESITKÖ? Saarioisten vuonna 2013 TNS Gallupilla teettämän kyselyn mukaan Suomen suosituin eines on riisipiirakka.

Sokkotestissä 12 einesriisipiirakkaa

Makutestiin otettiin mukaan 12 erilaista einesriisipiirakkaa. Testin ulkopuolelle jätettiin sekä pakasteet että paistopisteiden tuotteet.

Pii­ra­kat otet­tiin jää­kaa­pis­ta hetki ennen mais­te­lu ja tes­taa­jat ar­vioi­vat ensin pii­ra­koi­den ul­ko­nä­köä. Ku­ta­kin pii­rak­kaa läm­mi­tet­tiin mik­ros­sa 20 se­kun­tia juuri ennen mais­te­lua. Kum­pi­kin mais­te­li­ja ar­vioi jo­kai­sen pii­ra­kan ar­vo­sa­nal­la 1–5 – ja kertoi erikseen vielä kommenttinsa tuotteista.

Porokylän riisipiirakka

Pisteet: 3,5/5

– Eniten käsintehdyn näköinen. Niukahko määrä täytettä. Kuoressa ”maku”, jota ei tunnista. Rasvainen ja hyvin voideltu.

– Kauniisti paistunut puuro, vaalea ja paksuhko kuori. Rasvaiselta tuntuva kuori on plussaa. Jokin jännä sivumaku, ehkä kaneli?

Fazer Imatran Riisipiirakka

Pisteet: 2,5/5

– Jauhoinen kuori ja hyvä väri. Pyöreä malli. Makea puuro, kuiva kuori ja karkea suutuntuma.

– Herkullisen värinen. Taikina hieman suolatonta ja kuivaa, täyte kuohkeaa.

Fazer Rukiinen Riisipiirakka

Pisteet: 2,5/5

– Väri ok, mutta kuiva rypytys. Tunkkainen tuoksu ja pistävänmakuinen kuori. Puuron koostumus melko hyvä.

– Herkullisen värinen. Taikina hieman suolatonta ja kuivaa, täyte kuohkeaa.

Pirkka Riisipiirakka (Atria/Kesko)

Pisteet: 2,5/5

– Vaalea paisto. Kovan näköinen, paksu ja kuiva kuori.

– Kuori näyttää taikinamaiselta. Puurossa on makua.

Atria Forssan riisipiirakka

Pisteet: 2/5

– Epäsäännöllinen muoto, väritön ja raa’an näköinen. Kuori kuiva ja mauton, puuro liisterimäinen.

– Valju, kuutamolla paistetun näköinen. Kuori näyttää taikinamaiselta. Mauton, liian nahkea kuori, ei piirakan rukiisuutta.

Koskikylän riisipiirakka (Atria/Lidl)

Pisteet: 2/5

– Paksukuorinen, vaalea. Riisipuuro kuorettunut, jauhoinen maku.

– Kalpea, sämpylämäinen kuori. Sitkeä suutuntuma, mutta puurossa on makua.

Saarioinen iso vaalea riisipiirakka

Pisteet: 2/5

– Vaalea vehnäkuori, ei näytä piirakalta. Suutuntuma on parempi kuin ulkonäkö.

– Vähiten perinteisen piirakan värinen. Selkeä maku. Kuori tuntuu vehnäiseltä, ei piirakkamaiselta.

Vaasan rukiinen Riisipiirakka

Pisteet: 2/5

– Rukiisen näköinen kuori, jossa on melko hyvin täytettä. Riisi irtonaista ja kuivaa. Kuori voimakkaan makuinen ja vähän kitkerä.

– Runsaannäköisesti täytettä – plussaa. Kuohkeahko rakenne.

HoviRuoka riisipiirakka

Pisteet: 1,5/5

– Näyttää erittäin teolliselta. Puuro ei näytä riisiltä. Hieman tunkkainen maku ja pehmeä koostumus.

– Massatuotetun näköinen, litteä. Ei houkuttele syömään. Mitäänsanomaton maku: kuori ja täyte eivät eroa toisistaan.

Saarioinen iso tumma riisipiirakka

Pisteet: 1,5/5

– Käsintehdyn näköinen, paksu kuori, jossa vähän täytettä. Kuiva puuro repeilee, ja kuori maistuu kitkerältä.

– Väriltään kotitekoisimman näköinen, mutta paksu kuori. Kuiva ja mauton.

Saarioinen täysjyväkaura riisipiirakka

Pisteet: 1/5

– Kellertävä, kuivannäköinen ja kuorettunut puuro. Hiivataikinamainen kuori.

– Vaalea. Kuori näyttää enemmän leipätaikinalta. Repeilevä rakenne.

Vuohelan Herkku Riisipiirakka

Pisteet: 1/5

– Ei voideltu, paksu kuori. Täyte tursuaa. Raaka taikina ja puurossa liian erottuneet ryynit.

– Paksu ja hieman raaka kuori. Karvas sivumaku. Maultaan ehkä kehnoin.

Lähde: Kuluttaja-lehti

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme