Mainos
Mainos

Kuluttaja: Mitä kaikkea Hesburgerin ranskalaiset oikeasti sisältävät?

Tiesitkö, kuinka Hesburgerin ranskalaiset valmistetaan? Kuluttaja-lehti on selvittänyt monen suomalaisen sydäntä lähellä olevan herkun alkuperän. 

Kuluttaja-lehden mukaan Hesburgerin ranskalaiset valmistetaan Hollannissa ja niissä käytetään kymmeniä eri perunalajikkeita. 

Peruna ranskalaisiin tulee Ranskasta, Englannista, Saksasta, Belgiasta tai Hollannista. Perunavalintaan vaikuttaa muiden ominaisuuksien lisäksi myös koko, sillä perunoiden on oltava riittävän pitkiä – muuten ranskalaiset jäävät liian lyhyiksi. 

Perunan lisäksi ranskalaiset sisältävät kuorrutetta, joka valmistetaan muun muassa riisijauhosta, suolasta ja kurkumasta, joka antaa ranskalaisille ominaisen keltaisen värin. Perunoissa käytetty öljy on auringonkukkaöljyä ja kasviöljyä, jossa perunat paistetaan vielä uudelleen ennen tarjoilua. 

Vaikka Hesburgerin ranskalaisissa ei ole sydämelle haitallisia transrasvoja, ne eivät Kuluttaja-lehden mukaan ole myöskään terveellisiä, sillä niissä on paljon energiaa, mutta vain hyvin vähän vitamiineja, kivennäisaineita ja ravintokuituja. 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme