Mainos
Mainos

Kuukautisilla merkittävä vaikutus ruokahaluun: Naiset syövät noin 500 kilokaloria enemmän päivässä

Tunisialaistutkimuksen mukaan syömme noin 500 kaloria enemmän päivässä hormonivaihteluiden aikaan. 

Kun surettaa, suututtaa ja tekee mieli herkkuja, moni tietää pms-oireiden nostaneen jälleen ikävää päätään. Vaikka osa naisista ei huomaa eroa normaaliin, tuoreen tutkimuksen mukaan ainakin herkutteluhalun lisääntyminen on todistettavasti aito ilmiö: tunisialaistutkimuksen mukaan naiset syövät keskimäärin 500 kaloria enemmän päivässä hormonivaihteluiden aikaan. 

Tutkimuksen otanta on pieni, sillä siinä seurattiin vain 30 perusterveen naisen elintapoja, mutta tutkimustulokset ovat silti kiinnostavat, sillä ne näyttävät toteen monelle tutun ilmiön: Naiset tarttuivat huomattavasti enemmän hiilihydraattipitoisiin "lohturuokiin", kuten leipään, pastaan ja makeisiin. 

Koehenkilöt eivät syöneet sen suurempia annoksia kuin normaalisti, mutta napostelivat enemmän herkkuja aterioiden välissä. Naisten paino myös nousi keskimäärin 300 grammaa hieman ennen kuukautisia. 

Amerikkalainen ravitsemusterapeutti Limor Baum on yhtä mieltä tutkimuksen kanssa. 

– Naisasiakkaani usein kertovat, että heidän mielihalunsa hiilihydraatteja ja makeita ruokia kohtaa nousevat (kuukautisten aikaan), hän toteaa Daily Mail -sivuston haastattelussa. 

– Yksi selitys on serotoniinin tuotannon väheneminen, mikä johtaa ärtymykseen ja mielialavaihteluihin. Hiilihydraatit edistävät serotoniin tuotantoa, mikä saa meidät voimaan paremmin, joten ilmiö on järkeenkäypä biologisesta näkökulmasta katsottuna. 


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme