Mainos
Mainos

Kuva kertoo oleellisen: Oluen hinnalla melkoinen ero Suomen ja Viron hiihtokisoissa

Perinteiset MM-hiihdot käynnistyivät keskiviikkona Lahdessa. Kuva paljastaa, millainen hintaero hiihtokisojen virvokkeilla on Suomessa ja Virossa järjestetyissä kilpailuissa.

Kisavieraat kaipaavat urheilun jännitysnäytelmän keskellä myös virvokkeita. Alkoholijuomista saa Suomessa tuttuun tapaan pulittaa pitkän pennin.

Suomi: 7,5 euroa, Viro: 2 euroa

Lahden MM-hiihdoissa iso tölkillinen olutta maksaaa 7,5 euroa ja pieni 6,5 euroa. Siideri ja lonkero ovat 7,5 euroa per pieni tölkillinen. Kurkkua lämmittävä snapsilasillinen kustantaa puolestaan 7 euroa. Kahdenkymmenen senttilitran annos viiniä sen sijaan 10 euroa.

Viron Otepään maailmancupin hiihtokisoissa viime viikonloppuna virvokehinnasto oli hieman huokeampi. Sekä oluet, siiderit että snapsit maksoivat 2 euroa. Viinasnapsin sai itse asiassa 1,5 eurolla.

Hinnoitteluun on toki olemassa täysin perusteltu syy: jos Lahden kisoissa saisi alkoholijuomia yhtä huokealla hinnalla kuin Virossa, ei moni suomalainen kisavieras pystyisi kävelemään kilpailuista omin jaloin ulos.

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme