Mainos
Mainos

Lähteekö sipsien syöminen helposti lapasesta? Erikoinen kikka voi auttaa laihtumaan!

Rouskuva ja rapea ruoka houkuttaa ihmistä, ja rapeat herkut, kuten sipsit ja keksit maistuvatkin useimmille. Ilmiöstä voi olla yllättävää hyötyä myös painonpudotuksen kannalta, väittää tuore tutkimus.

Syömiseen kannattaa todella keskittyä kaikilla aisteilla. Oman pureskelun kuunteleminen voi uuden tutkimuksen mukaan olla avuksi laihduttaessa. Brighamin ja Coloradon yliopistojen tutkijoiden mukaan rouskunta ja ruoan pureskelusta lähtevä ääni on yksi unohdetuista ruoka-aisteista, jota kannattaisi hyödyntää ruokaillessa.

Tutkijoiden järjestämässä kokeessa yksi ryhmä söi suolatikkuja ja kuunteli samaan aikaan kuulokkeista kovalla soivaa musiikkia. Musiikki peitti rouskumisen äänet ja sai ryhmän syömään enemmän. Toinen ryhmä puolestaan kuunteli musiikkia hiljaisella volyymilla ja tuli syöneeksi vähemmän. Toisessa testissä kävi ilmi, että jo pelkkä syömisen äänien kuvitteleminen saa syömään vähemmän. 

Vaikuttaa siltä, että keskittyminen ruoan rouskuntaan voi hillitä syömishimoa ja saada syömään vähemmän rapeita herkkuja, kuten perunalastuja tai keksejä. 

Lähde: Health


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme