Mainos
Mainos

Laihduttajille kehiteltiin oma viini – oikeaa rypälettä etsittiin vuosia

Alkoholin nauttimista ei voi pitää laihdutustekona, mutta laihdutusyritys haluaa tehdä viinistä painonpudottajille hieman sallitumpaa.

Jättiläismäinen, laihduttamiseen keskittynyt Painonvartijat-yritys pyrkii nyt viinimarkkinoille. Yrityksen kehittämässä hapokkaassa Cence-valkoviinissä on noin 100 kilokaloria 16 senttilitraa kohden. Tavallisesti valkoviinin energiamäärä keikkuu 140 kilokalorin tietämillä. 

Energiapitoisuutta leikatessa viinin alkoholipitoisuuskin laski. Prosentteja Painonvartijoiden valkoviiniin on jäänyt 9,6. Pienemmät prosentit voivat tosin olla laihdutushankkeelle vain hyväksi, sillä päihtyneenä itsekuri ja herkuista kieltäytyminen ei ole parasta mahdollista A-luokkaa.

Punaviini epäonnistui, roseeviini kehitteillä

Vähäkalorisen valkkarin kehittäminen ei ollut helppoa. Alun perin tarkoitus oli luoda ryhdikäs punaviini, jossa olisi vähemmän alkoholia kuin tavallisesti. Rotevuus oli kuitenkin lantraamisen jälkeen tipotiessään.

Meni kaksi vuotta, kunnes vähäkalorisen viinin luojat löysivät luontaisesti riittävän aromikkaan rypälelajin. Tarpeeseen vastasi viimein Sauvignon Blanc -lajike, joka on sekä raikas että hapokas, eikä vaadi tammitynnyriä säilyäkseen.

Cencen matka rypäleestä viiniksi on pitkä. Viinirypäleet kasvatetaan ja viini valmistetaan Iso-Britanniassa, josta juoma kuljetetaan Yhdysvaltoihin. Siellä valkoviinistä poistetaan alkoholia, minkä jälkeen kevytviini pullotetaan myyntiin.

Tulevaisuudessa markkinoille on tarkoitus tuoda myös kevytversio roseeviinistä.

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme