Mainos
Mainos

Leah söi kaurapuuroa aamupalaksi kuukauden ajan – tässä lopputulos

Terveystoimittaja Leah Wynalek päätti kokeilla kaurapuuroaamiaisen vaikutusta näläntunteeseen ja yleiseen hyvinvointiin.

Leah päätti vaihtaa aamuiset kananmunat ja smoothiet kaurapuuroon kuukauden ajaksi. 

– Vihasin kaurapuuroa lapsena. Mutta sitten, kun ryhdyin työskentelemään terveysjulkaisussa ja luin päivittäin artikkeleita siihen, miten kuitu auttaa pitämään kylläisenä, päätin antaa kaurapuurolle toisen mahdollisuuden.

Pieni kulhollinen kaurapuuroa sisältää 5 grammaa proteiinia ja 4 grammaa kuitua. Kuidun tiedetään auttavan elimistön sokerinsääntelyssä ja ehkäisevän ylipainoa, korkeaa kolesterolia sekä kakkostyypin diabetesta.

Kevytmaidosta täysmaitoon

Leah maisteli kaurapuuroa erilaisten lisukkeiden kera ja toisen viikon kohdalla totesi pitävänsä puurosta eniten banaanin, kanelin, muutaman rusinan, maapähkinävoin, vaniljan ja vaahterasiirapin kera.

Välillä puuron sekaan eksyi sen sijaan pilkottuja pähkinöitä, makeuttamatonta kookosta tai kaakaojauhetta - perjantaisin jopa Nutellaa. Leah ei siis todellakaan syönyt puuroaan tylsästi sellaisenaan.

Leah päätti valmistaa puuronsa täysmaitoon, jolla lopputuloksesta tuli täydellinen. Leah kertoo, ettei enää aio käyttää kevytmaitoa puurossaan, sillä täysmaito piti myös nälän loitolla pidempään.

Aamuinen välipala jäi väliin

– Proteiinipitoinen kaurapuuroaamupalani piti minut kylläisenä paljon pidempään kuin yleensä nauttimani smoothie tai kananmuna-aamupala. Ennen minun teki mieli aamuvälipalaa jo kymmenen aikaan, mutta uusi puuroaamupalani piti minut kylläisenä puoleen päivään asti.

Leahin mukaan ero näläntunteessa oli huomattava verrattuna entiseen. Erityisesti kevytmaidon vaihtaminen täysmaitoon vaikutti näläntunteen siirtymiseen myöhemmäksi. Leah huomasi uuden aamupalansa vaikutuksen viikonloppuisin, kun saattoi vaihtelunvuoksi syödä jotain muuta kuin kaurapuuroa.

– Kaipasin uutta rutiiniani. Huomasin, että minusta tuli myös hieman äreä, jos aamupuuroni ei valmistunut tavalla, jolla olisin sen halunnut valmistuvan - jos esimerkiksi koostumuksessa oli jotain vikaa.

– Nyt voin rehellisesti sanoa, että rakastuin uuteen aamupuurorutiiniini ja aion todennäköisesti jatkaa sitä. Uskon vakaasti siihen, että tällainen ruokarutiini tekee hyvää keholle. 

Lähde: Prevention

***

 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme