Mainos
Mainos

Lihottavimmat juomat: Älä juo näitä drinkkejä, jos haluat laihtua

Alkoholi ei sovi laihduttajalle, sen tietävät kaikki, mutta mitkä valinnat ovat baaritiskillä ne huonoimmat painonpudotuksen kannalta? 

Kuiva valkoviini kivennäisvedellä on monelle laihduttajalle tuttu juoma, sillä se on kalori- ja sokeripitoisuudeltaan baarin pienimpiä, mutta mitkä juomat sisältävät eniten kaloreita?

Juomaa tilatessa eniten huomiota kannattaa kiinnittää siihen, miten juoma on sekoitettu. Mehu-, limsa- ja kermapohjaiset juomat ovat helposti todellisia kaloripommeja – esimerkiksi runsaasti sokeria sisältävä Long Island Ice Tea voi sisältää saman verran kaloreita kuin tuhti hampurilainen. 

Järkevintä on valita kuohuviiniä tai kuivaa valkoviiniä vedellä. Vettä kannattaa nauttia runsaasti illan aikana, minkä lisäksi on hyvä syödä ennen juhlia – muutaman lasillisen jälkeen nälkäinen suuntaa helposti rasvaisten herkkujen ääreen, sillä hiprakassa itsekuri ei tunnetusti ole erityisen hyvä. 

Baaritiskin lihottavimmat juomavalinnat:

  • Margaritat sisältävät usein runsaasti sokeria, minkä vuoksi ne eivät ole fiksu valinta, myös annoskoko on usein suurempi kuin muissa juomissa. Yksi suuri lasillinen voi sisältää lähes 600 kaloria, mikä on keskivertohampurilaisen sisältämä kalorimäärä. 
  • Valkovenäläinen voi sisältää jopa 400 kaloria per juoma riippuen sen valmistustavasta: jos käytetään rasvaista maitoa tai jopa kermaa kermaliköörin ja vodkan lisäksi. 
  • Munatoti valmistetaan kermasta, munista ja sokerista ja terästetään alkoholilla. Yksi annos voi sisältää jopa 450 kaloria. 
  • Long Island Ice Tea on yksi suosituimpia drinkkejä, mutta myös tuhdeimpia: yksi lasillinen sisältää noin 660 kaloria. 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme