Mainos
Mainos

Lisää jauhelihakeittoon yllättävä ainesosa – superherkullinen lopputulos!

Pestoa muistuttava pistou-kastike tuo perinteiseen jauhelihakeittoon erityisen herkullisen makuvivahteen. Kokeile rohkeasti!

Aki Wahlman, Pekka Terävä, Pertti Kallioinen ja Hannu Aaltonen suosittelevat tuoreessa kirjassaan Kauppias ja 3 kokkia (Foody Allen Oy) lisäämään perinteiseen jauhelihakeittoon twistiä basilikasta valmistettavan tahnan muodossa. Pistou-tahna täydentää jauhelihakeiton reseptin ja tuo siihen mukavasti lisämakua. 

Pistou-tahna

30 keskikokoista basilikanlehteä
karkeaa suolaa
mustapippuria
valkopippuria
6 valkosipulinkynttä
100 g raastettua, tuoretta parmesaanijuustoa
1 dl oliiviöljyä

Silppua basilikanlehdet monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.Lisä suola, mausteet valkosipulinkynnet ja sekoita hyvin. Lisää oliiviöljy juoksevana nauhana. Sekoita, kunnes tahna on tasaisen vihreää.

Jauhelihakeitto

neljälle

400 g jauhelihaa
2 viipaletta pekonia
6 perunaa lohkoina
1 porkkana kuutioina
puolikas juuriselleri kuutioina
1 kevätsipuli viipaloituna
1,5 l lihalientä
8 mustapippuria
2 tl suolaa
1 oksa timjamia
2 rkl pistou-tahnaa

Ruskista jauheliha ja pekoni. Laita kasvikset, mausteet ja timjami lihaliemeen ja keitä puolikypsäksi. Lisää joukkoon jauheliha ja pekoni. Laita keitto atrjolle ja lisää pinnalle pistou-tahnaa.

Lähde: Aki Wahlman, Pekka Terävä, Pertti Kallioinen ja Hannu Aaltonen, Kauppias ja 3 kokkia (Foody Allen Oy)

Testaa myös:

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme