Mainos
Mainos

Lisäätkö munakokkeliin maitoa? Näin tulisi oikeasti toimia

Munakokkeli on yksi helpoimmista aamiaisherkuista, joita aamulla voi valmistaa. Tämäkin resepti on kuitenkin yllättävän helppo mokata

Huffington Postin mukaan yksi yleisimmistä mokista, joihin munakokkelin valmistamisessa voi sortua, on maidon tai kerman lisääminen munaseoksen joukkoon. Yllättäen tämä virhe voi olla nimittäin syy siihen, että munakokkelista tulee kuivaa.

Neste kuivattaa munakokkelin

Munaseoksen joukkoon lisätyn nesteen – useimmiten maidon tai kerman – vuoksi todennäköisyys munakokkelin kuivumiselle kasvaa. Tämä johtuu siitä, että munakokkelin joukkoon lisätty neste kasvattaa sen ylikypsymisen – ja tätä myötä kuivumisen – mahdollisuutta.

Neste myös laimentaa munakokkelin makua ja vaikuttaa sen rakenteeseen. Munakkaan joukkoon lisätty maito voi pahimmillaan muuttaa kananmunien rakenteen kumimaiseksi.

Tieteellisesti tarkasteltuna ainoa hyvä perustelu maidon tai kerman lisäämiselle munakokkeliin on se, että munia on liian vähän ja munaseosta jatketaan siksi nesteellä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme