Mainos
Mainos

Lisätyllä sokerilla jopa 36 kiertoilmaisua – syötkö tietämättäsi?

Monet prosessoidut ruoat sisältävät lisättyä sokeria. Jopa suolaisiet ruoat saattavat kätkeä sisäänsä yllättävän paljon sokeria.

On olemassa yli 200 erilaista lisättyä sokerilaatua, joita käytetään monissa valmisruoissa ja juomissa. Jopa yli 75 prosenttia ruokakaupassa myytävissä tuotteissa saattaa sisältää lisättyä sokeria.

Myös monet suomalaisten suosimat välipalat saattavat olla todellisia sokeripommeja!

Katso 36 ruoka-aineen lista, joita käytään vaihtoehtoisena nimenä lisätylle sokerille.

TIESITKÖ? Nämä viisi ruoka-ainetta sisältävät usein eniten lisättyä sokeria:

1. Limonadi
2. Leivokset
3. Useat maitotuotteet, kuten jäätelö
4. Karkki
5. Murot

1. Agavesiirappi

2. Dekstriini

3. Dekstroosi

4. Demerarasokeri

5. Durrasiirappi

6. Fariinisokeri

7. Fruktoosi

8. Galaktoosi

9. Glukoosi

10. Hedelmäsokeri

11. Hunaja

12. Inverttisokeri

13. Johanneksenleipäpuusiirappi

14. Juurikassokeri

15. Karamelli

16. Kookospalmusokeri

17. Kookossokeri

18. Ksyloosi

19. Laktoosi

20. Maissisiirappi

21. Maltodekstriini

22. Maltoosi

23. Melassi

24. Mallas

25. Palmusokeri

26. Raakasokeri

27. Riisisiirappi

28. Ruokosokeri

29. Ruskea sokeri

30. Rypälemehutiiviste

31. Rypälesokeri

32. Sakkaroosi

33. Siirappi

34. Taatelisokeri

35. Tomusokeri

36. Vaahterasiirappi

Lähde: Popsugar.com

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme