Mainos
Mainos

Luomusta nuorten luonteva valinta

Yläkouluissamme kasvaa sukupolvi, jolle luomu- ja lähiruoka ovat luontevia valintoja. Näin voi päätellä ainakin siitä, mitä Ruokavisa-kilpailuun osallistuneet yläkoululaiset kertovat suosikkiraaka-aineistaan.

Ruokavisa on yläkoululaisille suunnattu kilpailu, johon osallistutaan ensi vaiheessa tekemällä nettitehtäviä ja finaali käydään keittiössä ruokaa valmistaen.

Tämän vuoden finaalissa Helsingissä kilpailivat Napapiirin yläaste, Paraistenseudun koulu ja Vantaankosken koulu.

Paraistenseudun koulun joukkueessa kilpaillut Lauri Lindholm kiinnittää huomiota myös raaka-aineiden alkuperään.

– On tärkeetä, että se on lähellä tuotettu mahdollisimman vähäpäästöisesti. Luomu on hyvä, että pysyy ympäristö ehjänä, sanoo Lauri Lindholm.

Samaan joukkueeseen kuuluva Carl Antson suosii lähiruokaa.

– Suosikkiraaka-aineeni on ahven, koska kalastan itse ja sitä nousee eniten merestä, sanoo Antson.

Ruokavisan ennakkotehtävissä oli tänä vuonna painotettu vastuullista tuotantoketjua ja eläinten hyvinvointia.

Ruokatiedon, MTK:n ja Kotitalousopettajien liiton järjestämä Ruokavisa-kilpailun finaali järjestettiin Lähiruoka & Luomu-messuilla Helsingissä. Finalisteista vain vantaalaiset olivat seitsemäsluokkalaisia, muut olivat yhdeksäsluokkalaisia. Nuorin joukkue kunnostautui erityisesti ennakkotehtävissä, mistä päätuomari Teresa Välimäki heitä erikseen kiitti.

Erittäin tiukan kisan voitti lopulta Napapiirin yläaste, jonka joukkueeseen kuuluivat Petja Paananen, Antton Kiviniemi, Vanessa Mäkiharju ja Anna-Maria Haataja. Kaksi muuta joukkuetta saivat kunniamaininnan. 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme