Mainos
Mainos

Luovu neljästä tutusta ruoka-aineesta – laihdut tehokkaammin

Poimi Cheatsheet-sivuston vinkit siihen, mitä ruoka-aineita kannattaa välttää, mikäli haluaa saada painon putoamaan entistä nopeammin!

Tiesitkö, että on olemassa ruoka-aineita, joiden syöminen saa ahmimaan entistä enemmän? Tällaiset vain vähän energiaa sisältämät ruoat ja juomat antavat hetkellisen helpotuksen nälkään, mutta aiheuttavat pian entistä kovemman nälän.

Hiilihydraattipitoiset välipalat

Silloin, kun välipalaksi tulee syötyä liki yksinomaan hiilihydraattipitoista ravintoa, nousevat energiatasot hyvin nopeasti, mutta tämän seurauksena ne myös laskevat nopeasti. Jos mielii laihtua, kannattaa tämä vaikutus välttää nauttimalla hiilihydraattien seurana proteiinipitoisia raaka-aineita.

Rasvattomat tuotteet

Rasvattomat tuotteet valmistetaan usein niin, että rasvan poistavan prosessin aikana tuotteista katoavat myös monet luontaiset, terveelliset ainesosat. Tästä syystä rasvaton valinta ei suinkaan ole aina se sopivin valinta laihduttajalle.

Piilosokeria sisältävät välipalat

Monesti erilaisista jogurteista ja välipalapatukoista saa terveellisen kuvan, mutta todellisuudessa tuotteet voivat sisältää kasapäin sokeria. Sokeripitoisten herkkujen nauttiminen vaikuttaa kehoon niin, että nälkä tosiaan kasvaa syödessä, sillä verensokerin noustua herkkujen ansiosta nopeasti se myös laskee nopeasti – ja tuo mukanaan näläntunteen takaisin.

Sokerittomat limut

Moni laihduttaja juo sokerittomia limuja, sillä ne eivät sisällä kilokaloreita nimeksikään. Jotkut jopa uskovat, että nämä kalorittomat juomat saavat sitä vastoin aikaan kylläisemmän olon ilman, että kaloreita tulee nautittua lainkaan.

Sokerittomien limujen juominen voi kuitenkin laihduttajien kauhuksi vaikuttaa niin, että himo ruokaa kohtaan kasvaa entistä suuremmaksi. Syynä tähän saattaa olla se, että keho ei osaa reagoida oikein kalorittomaan, keinotekoiseen juomaan, ja viestii aivoille entistä voimakkaammin nälästä.

Lähde: Cheatsheet 

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme