Mainos
Mainos

Maailman ensimmäinen olutsuihkulähde avattiin: "Tarkoituksena ei ole, että ihmiset juopuvat täällä"

Janoisia kaupunkilaisia hemmotellaan Zalecissa, Sloveniassa, jonne on avattu maailman ensimmäinen olutsuihkulähde viime viikon tiistaina.

Sadat kuivakurkkuiset oluenystävät ja muut ohrapirtelön palvojat kokoontuivat tiistaina Zaleciin Sloveniaan juhlistamaan Euroopan ensimmäisen olutsuihkulähteen avajaisia.

Lähteestä ei kuitenkaan – toisin kuin monet ehkä toivoisivat – suihkua loppumattomasti ruskeaa kuohujuomaa kulauteltavaksi. Sen sijaan kuudella eurolla voi ostaa mikrosirulla varustetun lasin, jonka olutta halajava voi täyttää viidesti mistä tahansa lähteen hanasta. Kerralla lasiin lorahtaa noin desi olutta.

– Tarkoituksena ei ole, että ihmiset juopuvat täällä, vaan me haluamme ainoastaan edistää olutkulttuuria, sanoi kaupunginjohtaja Janko Kos.

Kosin mukaan kiinnostus olutlähdettä kohtaan on ollut niin valtavaa, että Zalec singahtaa sen ansiosta jokaisen turistin toivekohteeksi.

 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme