Mainos

"Maailman hienostunein jauheliharuoka" – helppo valmistaa ja sopii suomalaiseen makuun

Sivumaku-ruokablogissa testattiin tällä kertaa klassista jauheliharuokaa, joka on samaan aikaan hienostunutta mutta simppeliä arkiruokaa.

Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen päätti kokata vuosien tauon jälkeen unohtunutta herkkua: wallenbergin pihviä. Pakkasesta löytyi sopiva pala vasikan jauhelihaa ja ruotsalaisklassikon resepti Sanna Mansikkamäen Muna-kirjasta.

– Ehtaa wallenbergin pihviä ei liiemmin ole tarjolla ravintoloissa. Äkkiseltään raaka-ainelistaa katsoessa se vaikuttaa vain jauhelihapihviltä, johon on lisätty kermaa. Pihvin sielu on kuitenkin huomattavan paljon kauniimpi. Hienoksi jauhettu liha vatkataan ilmavan kuohkeaksi, jopa vaahtomaiseksi ja lopputulos lähentelee kohokasta pinnan ollessa hienostuneen rapsakka, Kinnunen kirjoittaa.

Jos kaupasta ei satu löytymään vasikan jauhelihaa, suosittelee Kinnunen korvaamaan sen mieluummin possun kuin naudan jauhelihalla.

– Ehkä 70/30-sekoitussuhde possun hyväksikin voisi olla oiva tuuraaja, Kinnunen vinkkaa.

Kinnusen mukaan tämä kuohkean mehevä klassikko taitaakin olla maailman hienostunein jauheliharuoka.

Katso Wallenbergin pihvin resepti Sivumaku-blogista.

 

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot