Mainos
Mainos

”Mahdoton burgeri” – tämä verisen mehukas kasvispihvi on kuin lihaa, ja kohta sinäkin voit syödä sitä!

Lihan makuinen, hajuinen ja tuntuinen kasvispihvi on pian suuren yleisön saatavilla.

Impossible Foods -niminen yritys on avaamassa uutta tuotantolaitosta Oaklandiin. Yhdentoista ravintolan sijaan tekolihaa on pian saatavilla jopa tuhannesta eri ravintolasta. Yritykseen on sijoittanut suuria summia muun muassa Google Ventures ja Bill Gates.


Täysin kasvipohjaisista aineista valmistettu pihvi sisältää ainakin vehnäproteiinia, kookosöljyä ja perunoita. 2014 biologi Patrick Brown lisäsi seokseen kasveista kerättyä hemiproteiinia. Kasvispihvi saa lihamaisuutensa juurikin hemi-raudasta. Se on tärkein ominaisuus kasvisburgerissa, joka muistuttaa lihaa jopa niin paljon, että pihvissä voi maistaa verisen mehevyyden.


Tällä hetkellä yhden kasvipohjaisen pihvin valmistaminen maksaa tuotantolinjalle 20 dollaria (18 euroa). Tuotantoprosessia yritetään kuitenkin tehdä uuden laitoksen myötä kannattavammaksi. Se toisi kasvipohjaisen pihvin tarjolle suuremmalle yleisölle ja huomattavasti huokeampaan hintaan. 

Lähteet: Food and Wine, Impossible foods

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme