Mainos
Mainos

Mahtava ja ruokaisa munakas, joka on helppo ja nopea valmistaa – oletko jo kokeillut?

Okonomyaki on japanilainen munakas, joka muistuttaa myös hieman kasvispannukakkua. Kokeile herkullista munakasta esimerkiksi aamiaiseksi tai lounaaksi!

Jos kaipaat hieman vaihtelua perinteiseen munakkaaseen, kokeile japanilaista versiota klassikkoherkusta. Okonomyaki eli japanilainen omeletti on erittäin ruokaisa, sillä munakas sisältää myös kasviksia ja yleensä myös esimerkiksi lihaa, äyriäisiä tai tofua.

Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelman kokki Nanna Rintala valmisti okonomiyakin tällä kertaa tofulla ja kasviksilla. Rintalan mukaan japanilainen munakas on oiva tapa hyödyntää syksyn kaalisatoa uudella tavalla!

Nanna Rintala opastaa uuden tavan tehdä munakkaan sekä valmistaa herkkua kaalista.

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 kevätsipulia pilkottuna
  • 1/2 pieni kaali suikaloituna
  • 1/2 kesäkurpitsa raastettuna
  • 2-3 retiisiä ohuina viipaleina
  • 300g pehmeää silken tofua kuutioituna (1cm x 1cm)
  • öljyä paistamiseen

pinnalle

  • srirachaa (tai ketsuppia)
  • (japanilaista) majoneesia tai luonnonjugurttia
  • 1 kevätsipuli

tarjoiluun

  • soijakastiketta

Valmistusohje

Vatkaa jauhot ja munat sileäksi seokseksi, mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita mukaan vihannekset ja lopuksi tofukuutiot.

Kuumenna öljy isolla pinnoitetulla paistinpannulla. Kaada pannulle okonomiyaki-seos ja paista keskilämmöllä 7 minuuttia. Käännä pannukakku paistinpannun kannen avulla ja paista toista puolta saman verran. Liu’uta kypsä pannukakku isolle lautaselle.

Raidoita okonomyakin pinta majoneesilla tai jogurtilla ja srirachalla. Ripottele päälle kevätsipuli. Tarjoa okonomyakin kanssa soijakastiketta.

 

 

 


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme