Mainos
Mainos

”Yhdessä vaiheessa tuli korvista ulos” – mango-melonin keksijä ei syönyt jäätelöä 10 vuoteen

Sirpa Förnäs ryhtyi Turengin jäätelötehtaan tuotekehittelijäksi Riggert Förnäsin otettua tehtaan johtoonsa vuonna 1983.

Jäätelötuotekehittäjän työ on monen lapsen unelma-ammatti. Tehtaanjohtaja Riggert Förnäsin vaimo Sirpa Förnäs toimi Turengissa tuotekehittäjänä vuodesta 1983. Sirpan kehittämistä tuotteista yksi menestyneimmistä on mango-meloni, joka on edelleen jäätelökioskien suursuosikki.

– Siinäkin idea taisi lähteä raaka-aineista: jostain tarjottiin hyvää hilloa, ja toisaalta hyvää aromia, ja niiden yhdistelmä klikkasi heti, Sirpa muistelee hittijäätelön syntyä.

Sirpan ja Riggertin Espoon kodin laitamilla asuneet lapset lienevät olleet ikionnellisia naapureistaan, sillä Sirpalla oli tapana testailla uusien makujen toimivuutta maistattamalla niitä naapuruston lapsilla.

– Nykyään pitäisi varmaan kysyä kirjallinen lupa vanhemmilta, Sirpa nauraa.

Sirpa sanoo keksintönsä mango-melonin olevan edelleen hänen lempijäätelönsä.

– Vaikka yhdessä vaiheessa se tuli korvistakin ulos. Kun jäätelönvalmistus omalta osaltani loppui, tuli jäätelön syömiseen kymmenen vuoden paussi. Nyt taas syön jäätelöä.

– Tuotekehittäjän työssä on oma mielenkiintonsa, ja onhan se monen unelmatyö. Mutta ideointikaan ei ole pahinta, vaan onnistumisen paine. Uuden kehitys on kova investointi, ja siksi tuotteiden pitää pärjätä, Sirpa muistelee entistä työtään.

Sirpa Förnäsin haastattelu: Nestlén arkistot

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme