Mainos
Mainos

Mars, Kit Kat, Snickers – suosittuihin suklaisiin tulossa melkoinen muutos

Kansainväliset makeisjätit joutuvat ehkä pienentämään suklaapatukoiden kokoa lähitulevaisuudessa. Myös tuotteiden reseptit saattavat muuttua.


Kansainväliset makeisjätit joutuvat ehkä pienentämään suklaapatukoiden kokoa lähitulevaisuudessa. Monikansalliset makeisyhtiöt Mars, Nestlé ja Mondelez joutuvat mahdollisesti pienentämään suosittujen suklaapatukoidensa kokoa. 


Syynä tähän on viranomaisten painostus taistelussa lasten ylipainoa vastaan. Jos yhtiöt eivät pienennä tuotteitaan, saattavat ne joutua Britannian terveysviranomaisten tuoreen raportin silmätikuiksi. Englannin terveysvirasto Public Health England PHE on aloittanut kampanjan elintarvikkeiden sokeripitoisuuksien vähentämiseksi.


Monikansalliset makeisyritykset valmistajat maailman suosituimpia suklaapatukoita, joiden joukkoon kuuluvat muun muassa Mars, Snickers, Kit Kat ja Twix.

Myös reseptit saattavat muuttua

Myös muita elintarvikevalmistajia painostetaan vähentämään tuotteiden sokeripitoisuuksia. Yritykset suunnittelevatkin nyt sokerin osittaista korvaamista makeutusaineilla, mikä vaikuttaa luonnollisesti myös tuotteiden makuun.

Nestlén mukaan suklaapatukoiden pienentäminen on yksi tehokas tapa vähentää sokerin, rasvan ja kalorien saantia, mutta ei suinkaan ainoa. 

– Reseptien muokkaaminen, ainesten korvaaminen ja uuden teknologian hyödyntäminen ovat kaikki mahdollisuuksia, jotka voivat tuottaa tulosta. Nestlé tutkii kaikki vaihtoehdot ja tekee yhteistyötä Britannian terveysviranomaisten kanssa, Nestléltä kommentoidaan asiaa.


Myös Mondelez kertoo osallistuvansa sokerinvähentämistalkoisiin ja kertoo jo pienentäneensä osaa tuotteistaan sekä tuoneensa markkinoille myös sokerittomia vaihtoehtoja.


Lähde: Mirror

***

Katsomo-video ei ole saatavilla

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme