Mainos
Mainos

Maukasta herkkua ilman gluteenia – leivo herkullisia valkosuklaa-karpalokeksejä

Joulun aikaan tekee usein mieli leipoa erilaisia makeita herkkuja. Nämä keksit valmistuvat helposti ja nopeasti!

Tällä reseptillä valmistuvat helposti superherkulliset valkosuklaa-karpalokeksit, jotka sopivat mainiosti joulun aikaan. Kaiken lisäksi resepti on gluteeniton, joten se sopii myös keliaakikoille.

Hyvä vinkki on, että karpalot kannattaa sekoittaa ensiksi kananmunien ja vanilja-aromin kanssa. Se tuo karpaloihin ihanaa vaniljan makua!

Valkosuklaa-karpalokeksit

Noin 24 keksiä

1,8 dl kuivattuja karpaloita
1 tl vanilja-aromia
2 kananmunaa
115 g voita
1,2 dl sokeria
0,6 dl fariinisokeria
4,2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa 
½ tl kanelia
1,2 dl pekaanipähkinöitä murskattuna
2,5 dl valkosuklaanappeja tai valkosuklaata paloiteltuna pieneksi

Sekoita pienessä kulhossa erikseen karpalot, kananmunat ja vanilja-aromi. Peitä kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

Vatkaa voi ja lisää joukkoon molemmat sokerit.

Sekoita toisessa kulhossa kaurajauhot, leivinjauhe, suola ja kaneli.

Sekoita kuivat ainekset muiden aineiden joukkoon. Taikinan tulee olla melko kuivaa.

Kaada joukkoon karpalo-munasekoitus ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi murskatut pekaanipähkinät ja valkosuklaat. Älä sekoita tässä vaiheessa enää liikaa.

Peitä taikinakulho kelmulla ja anna olla jääkaapissa noin kaksi tuntia.

Tee taikinasta pieniä palloja leivinpaperille lusikan avulla. Paista 180-asteisessa uunissa noin 13 minuuttia, kunnes pohjat ovat kauniin kullanruskeita.

Anna keksien jäähtyä pellillä 5 minuuttia ja siirrä sen jälkeen ritilälle jäähtymään.

Nauti!

 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme