Mainos
Mainos

Melkoinen moka: Vegeherkku Härkis onkin etiketin mukaan valmistettu suomalaisesta naudanlihasta

Suomalaisen härkapapuvalmiste Härkiksen pakettiin lipsahti melkoinen ainesosavirhe.

Facebookin Vegaaniset kasvisruuat -ryhmässä ihmetellään kotimaista härkäpapuvalmiste Härkiksen pakettia, joka sisältää etiketin mukaan "suomalaista naudanlihaa":

Kyseessä on ammattikeittiöille tarkoitettu 2,5 kilon paketti Härkistä. Etiketissä lukee selkeästi, että tuote sisältää suomalaista lihaa ja ainesosan olevan naudanlihaa. Etikettivirheestä tekee tragikoomisen erityisesti se fakta, että Härkiksen pitäisi olla vegaaneille sopivaa.

–  Hei kamoon. Sehän on HÄRKÄpapu. Härkä on yhtäsuurikuin nauta? Vegaaniset kasvisruuat -ryhmässä vitsaillaan.

Härkistä valmistavasta suomalaisesta Verso Food Oy:sta vahvistetaan MTV:lle, että kyse todellakin on vain etikettivirheestä, eikä tuote oikeasti sisällä lihaa. 

–  Etiketin sisältö ei missään nimessä pidä paikkansa. Tuote sisällä on oikea. On käynyt niin, että etikettikoneella kirjattu teksti on printtautunut väärin, Verso Foodin myyntipäällikkö Minna Ottavainen kertoo.

Ottavaisen mukaan tuotetta ei väärällä etiketillä ole mennyt kuluttajille, vaan ainoastaan ammattikeittiöille yhden logistiikkakeskuksen kautta. Virheellinen tuote saatiin nopeasti vedettyä takaisin.

– Nopean reagoinnin ansiosta saimme takaisinvedon tehtyä pikaisesti. Tämä oli valitettava virhe, Ottavainen kertoo. 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme