Mainos
Mainos

Meri-Tuulin tulinen munayllätys isänpäiväaamiaiselle – ei välttämättä sovi sängyssä nautittavaksi

Isänpäivän aamuun potkua tuovat tuliset huevos rancherosit, meksikolaiset aamiaistortillat. Lakanoidensa puolesta pelkäävien kannattaa kutsua sängyssä makoileva isä syömään herkullista aamiaistaan pöydän ääreen.

Meri-Tuuli Väntsi valmistaa miehelleen isänpäivänä tulisen meksikolaisen aamupalan. Aamiaistortillojen resepti on helppo ja nopea, eikä välttämättä edes herätä juhlapäiväänsä viettävää isää ennen aikojaan.

Meksikolaisten aamiaistortillojen ydin on tomaattinen, paprikainen ja vähän tulinen kastike.

– Ensin paistetaan sipuli- ja paprikarenkaita. Sitten lisätään chiliä, juustokuminaa ja korianterinsiemeniä mausta riippuen. Päälle vielä valmista tomaattimurskaa ja paprikajauhetta sekä hieman haudutusta, ohjeistaa Väntsi.

Jos jääkaapista löytyy jauhelihakastikkeen tai chili con carnen jämiä, ne voi heittää tortillakastikkeen jatkeeksi.

Lisäksi mausteiseen aamiaiseen kuuluvat pari paistettua kananmunaa sekä lämmitetyt tortillaletut. Mikäli isää miellyttää, kanamunien kylkeen voi paistaa myös pekonia.

– Huevos rancheros on helppo syödä haarukalla tai tortillan välissä. Tortilloja voi myös dipata kastikkeeseen, Väntsi kertoo.

Mikäli asunto on riittävän suuri, ei herkullisen aamiaisen valmistaminen välttämättä herätä uinuvaa isää alkuunkaan. Kolinaa voi vähentää valmistamalla samalla paistinpannulla niin kastikkeen kuin kananmunat.

– Ensin tehdään kastike, jonka valmistuttua sitä työnnetään pannulla sivuun niin, että kananmunille jää kolo kypsentämistä varten.

Meri-Tuuli kuitenkin herättää miehensä joka tapauksessa, sillä kutsu käy sängystä isänpäivän aamiaispöytään.

– Meillä ei ole sängyllä mitään laskutilaa, joten siinä olisi kyllä aamiainen petivaatteilla, jos veisi tuollaisen ruoan sänkyyn, hän nauraa.

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme