Mainos
Mainos

Michelin-tarkastaja MTV:lle: Näitä asioita tähden saaminen vaatii

Michelin Nordic Guiden päätoimittaja haluaa tehdä pohjoismaista keittiötä tunnetuksi maailmalla. 

Uusi Michelin Nordic Guide 2016 julkaistiin keskiviikkona. Oppaan päätoimittaja, jo vuosia Michelinille työskennellyt Rebecca Burr kertoo, mitä tarkastajat etsivät lähtiessään arvioimaan ravintolaa.

– Me etsimme upeita makuja, laadukkaita raaka-aineita sekä erinomaista hinta-laatusuhdetta. Totta kai haluamme myös, että ravintola on siisti ja puhdas, ja että palvelu on hyvää ja ystävällistä. 

– Kriteerit ovat todella tiukat, ja on huomioitava, että standardit ovat samat kaikkialla, Burr kertoo. 

Burrin mukaan eri maiden väliltä löytyy eroja, mitä tulee ravintolatarjontaan. Suomessa ravintolatarjonta on suppeampaa kuin muissa Pohjoismaissa.  

– Jokaisella kaupungilla on oma identiteettinsä, ja eroja löytyy esimerkiksi Kööpenhaminan, Tukholman ja Helsingin väliltä. Kuitenkin pohjoismaiseen ruokaan liittyy aina tietynlainen puhtaus ja luonnollisuus.

Burr kertookin arvostavansa pohjoismaista keittiötä korkealle.

– Yhä useamman pitäisi mielestäni saada tietää pohjoismaisen keittiön hienoudesta. On hienoa, että voimme levittää tietoisuutta.


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme