Mainos
Mainos

Mies maksoi tuhansia euroja viskipaukusta – asiantuntijat polttivat päreensä

Mielikuva köyhistä kirjailijoista sai kyytiä, kun nuori kiinalaiskirjailija marssi sveitsiläiseen viskibaariin ja tilasi paukun 8500 eurolla.

Maailman suurimpana viskibaarina itseään tituleeraava The Devil’s Place piti hyllyllään ja listallaan hyvin harvinaista vuonna 1878 tislattua Macallan mallasviskiä, vaikkei siitä hintansa puolesta uskottu myyntimenestystä. 

Perheyrityksen omistaja yllättyikin, kun nuori turisti marssi tiskille ja ilmoitti haluavansa baarin 46 mallasviskistä juuri Macallania.

Tyrmistynyt omistaja soitti isälleen varmistaakseen luvan antiikkisen pullon avaamisen. Luvan saatuaan hän avasi pullon ja hämmästyi entisestään, kun korkki ei ollut rikkoutunut, eikä itse juoma pilaantunut. Hän kaatoi äveriään asiakkaan lasiin vajaa 20 milliä juomaa ja rahasti tältä lähemmäs kymppitonnin.

Kirjailija kertoi sosiaalisessa mediassa yli satavuotiaan viskin maistuneen hyvältä, mutta hän totesi juoneensa viskiä enemmän historiaa.

Pullon aitous herätti epäilykset

Kun uutinen avatusta viskipullosta ja sisällön hinnasta tuli julki, monet asiantuntijat pitivät lähes varmana, ettei pullo ollut aito.

Pullon etikettiin kirjatuista tislaamoista kun ei löydy yhteismerkintää, eikä sen väitetty omistaja ole omistanut tislaamoja samaan aikaan. Asiantuntijat uskovatkin, että pullo on erittäin taitavasti 2000-luvun alussa tehty jäljennös.

Viskibaarin omistaja on lähettänyt viskipullon tutkittavaksi ja luvannut palauttaa kirjailijalle rahansa, mikäli yli 139-vuotiaana markkinoidun luksusviskisiivun iästä leikkautuu yli 90 prosenttia.

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme